Muntatge amb l'exterior d'una botiga de Mercadona i un cercle amb diversos plats preparats de macarrons, la darrera novetat de la cadena
SOCIETAT

Estic molt decebuda amb el nou plat preparat de Mercadona: no repetiré

Els seus ingredients no són clars i no és tan saludable

El menjar preparat que venen els supermercats ens pot salvar moltes vegades. És més, en el meu cas, vaig provar la darrera incorporació de Mercadona en aquestes circumstàncies. Sempre és bo tenir alguna cosa així a la nevera per quan anem amb pressa.

A més, el plat que ha llançat Mercadona és estrany que no li agradi a algú. Són macarrons amb formatge gratinat, una d'aquestes opcions amb què és estrany que no encertis. Venen en una safata i hi ha quantitat suficient perquè mengi una única persona.

Depenent del que mengi cada persona, sí que és veritat que pot arribar a ser una mica escàs. Per això mateix, es podria dir que és un possible primer plat o una solució ràpida per quan has de menjar alguna cosa, però no disposes de gaire temps.

Però, com passa moltes vegades, encara que la idea pugui arribar a ser bona, el resultat no és l'esperat. Almenys en el meu cas, cada aspecte que vaig veure d'aquest producte va anar fent que m'adonés que no l'inclouria dins dels meus recomanats de la cadena.

Diversos envasos de macarrons amb formatge, la novetat en plats preparats de Mercadona, a la nevera d?una de les botigues de la cadena
Mercadona llança la seva última novetat a la secció de plats preparats | e-noticies.cat

Manca de claredat a l'etiquetatge

Sense obrir l'envàs, em va cridar l'atenció que es podia veure una cosa que semblava pernil o bacó. Mirant els ingredients, per cert, una llista força llarga en què et perds, sí que apareix que conté un 2% de bacó. Però és clar, t'has de llegir gairebé el centenar d'ingredients que conté.

Aquesta és una gran fallada, perquè no posa fàcil les coses als clients. Si, per exemple, algú no menja carn i llegeix “macarrons gratinats”, no pensarà que porta bacó, no sent aquest un ingredient fonamental a la recepta.

El nou plat preparat de macarrons amb formatge de Mercadona
Els macarrons amb formatge de Mercadona contenen trossos de bacó | e-noticies.cat

Només s'adonaria si es fixés a la safata i té sort que aquest surt a la vista. Ja això de llegir-se el llistat d'ingredients i veure'l és una altra història. Més d'una vegada vaig haver de llegir-lo jo per poder trobar la resposta de saber què contenia. Està bé que es detalli tot allò que porta, però alguns haurien de ser més fàcils de trobar.

Una opció útil, però no gaire sana

Igual que t'he dit que em va salvar en un moment en què havia de menjar, però no tenia prou temps per preparar-me res, també et dic que no hi recorreré gaire. És un aliment processat, i això es nota en la informació nutricional que no ho deixa gaire ben parat.

Els macarrons amb formatge de Mercadona, llestos per menjar, servits en un plat blau al costat d'una forquilla
És una bona opció si vas curt de temps, però no és de les més saludables | e-noticies.cat

Fins i tot, en comparació amb altres articles d'aquest temps, la quantitat de greixos que conté és molt superior. També és important destacar que la quantitat de sal que trobem es pot considerar alta. Per això, una cosa que podria ser molt socorreguda, es converteix en una última opció si no tenim res a menjar.

I tot això només pot anar contra aquest plat preparat. No deixen de ser uns macarrons amb formatge. És un plat molt fàcil de fer a casa, que gairebé no porta temps i que sempre ens resultarà molt més saludable.