Una oficina amb el logotip d'Hisenda, una dona amb gest de sorpresa i al cercle, uns bitllets d'euro

SOCIETAT

Els 6 trucs perquè la declaració de la Renda et surti a tornar

Descobreix les despeses que ens podem deduir a l'hora de presentar la declaració de la Renda de 2023

Quan et disposes a emprendre la declaració de la Renda vols tenir algun alleujament econòmic gràcies a les deduccions a què et pots acollir.

Si estàs atent a totes les deduccions possibles de l'Agència Tributària a la seva Campanya de la Renda 2023-2024, la declaració et pot acabar sortint a tornar. Per estar més a prop d'aquest objectiu, segons la teva situació, hi ha uns 'trucs' molt útils. Pots deduir aquests sis tipus de despeses a la declaració d'aquest any que potser desconeixies.

Maternitat

Totes aquelles mares que hagin tingut algun fill el 2023 es poden deduir la maternitat. A més, una novetat d'aquesta Campanya de la Renda és que des de l'1 de gener del 2023 s'augmenta la deducció de maternitat per pagaments de guarderia. O bé per haver pagat per portar el fill a centres d'educació infantil.

Lloguer

Els contribuents que van signar un contracte anterior al 2015 es poden acollir a aquesta deducció. Mentrestant, si el contracte és a partir d'aquest any, els llogats es poden deduir aquells desemborsaments que els corresponguin en funció de la regió on estigui el seu habitatge.

Autònoms

Tots els autònoms han de fer la declaració, fins i tot si només han patit pèrdues. Per sort, els autònoms es poden deduir certes despeses com ara: quota mensual, consums d'explotació, subministraments domèstics, despeses de personal, dietes, reparacions, l'IVA o despeses financeres, entre d'altres.

Compra de cotxe elèctric

Aquells que s'hagin comprat un cotxe elèctric el passat any, es poden deduir fins a 20.000 €. Sempre ha de ser un vehicle per a ús particular i no professional, a més d'estar matriculats a Espanya aquests vehicles abans del 31 de desembre del 2023.

Donacions a ONG, quotes sindicals...

Si ens referim a les donacions a les ONG, arriben fins al 80% dels diners que hagis donat. D'altra banda, les quotes sindicals o de pertinença partits polítics o col·legis professionals també es poden deduir. En el cas dels col·legis professionals, serà així sempre que estar col·legiat sigui requisit obligatori per exercir.

Reformes

Sobre aquestes deduccions que estan englobades al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, has de saber que hi podràs accedir fins al desembre de 2024. Sempre que compleixis certes premisses, podràs deduir-te entre un 20 i un 60%, en relació amb l'obra que s'hagi executat i els diners que s'hi han invertit.

A més d'aquestes deduccions, n'hi ha moltes més segons la comunitat on ens trobem. Per això, t'aconsellem que repassis totes les que afecten la teva regió, per no perdre't cap i intentar que la declaració d'aquest any et surti a tornar.

➡️ Societat

Més notícies: