Muntatge amb el mapa radar de fons i un cercle amb la cara de Mario Picazo parlant
SOCIETAT

Mario Picazo, sorprès pel que ve després de la borrasca Bernard: 'Segueixen entrant'

El meteoròleg ha anunciat l'arribada de noves borrasques que deixaran pluges durant tota la setmana

Mario Picazo pronostica una "setmana molt activa en l'aspecte meteorològic", on una sèrie de fronts condicionaran el temps dels pròxims dies. "Continuen entrant", assenyala el meteoròleg sorprès.

Des d'aquest dilluns hi haurà una borrasca que "arrabassarà l'interior peninsular deixant precipitacions molt intenses a algunes zones". Avança que aquesta inestabilitat que "segueix arribant de l'Atlàntic tindrà continuïtat durant gran part de la setmana". Per tant, el paraigua es convertirà en un nostre company fidel.

Fins divendres hi haurà "borrasques a les illes britàniques, amb fronts molt actius entrant pel nord-oest". Deixaran precipitacions de rellevància durant aquesta setmana sobretot a Galícia, sud de Castella i Lleó, nord d'Extremadura i puntualment el Cantàbric. Les previsions de Mario Picazo a eltiempo.es parlen d'acumulats que superaran els 100 litres per metre quadrat.

Mapa de la previsió del temps per dimarts, 24 d'octubre a les 13.00 hores
Aquesta és la previsió del temps per dimarts, 24 d'octubre a les 13.00 | AEMET

Menys risc de precipitacions hi haurà al voltant de la Mediterrània, on s'espera una estabilitat més gran. L'expert meteoròleg també posa el focus sobre el vent, que "estarà present a moltes zones d'Espanya".

Les ratxes de vent seran "més intenses al nord-oest". Tot i això, puntualment s'"intensificaran en zones de l'est", com a punts de muntanya i del Mediterrani.

Mario Picazo anuncia temperatures molt agradables

El començament de setmana serà una mica atípic quant a les temperatures. A la costa mediterrània, com València i Múrcia, es fregaran els 25ºC. Per la seva banda, a "la resta d'Espanya" els valors tèrmics seran més frescos, fins i tot a les Canàries, amb un ambient més agradable.

Una situació molt semblant s'experimentarà durant la jornada de dimarts. Es mantindran "els valors alts a la Mediterrània", en gran part a causa del "vent de Ponent". Els termòmetres seran "més suaus a l'interior".

No s'esperen gelades "gràcies al vent", encara que sí temperatures "més fredes en algunes capitals", indica Mario Picazo. Ja de cara al tram final de la setmana, es preveu l'entrada de fronts pel nord-oest peninsular. Seguiran deixant pluges entre divendres i diumenge, per la qual cosa el meteoròleg recomana tenir el paraigua a mà davant del que encara ha d'arribar.

Temperatures màximes i mínimes per a algunes ciutats

CIUTATT.ª DILLUNST.ª DIMARTS
MadridMàx. 17
Mín. 12
Màx. 15
Mín. 12
BarcelonaMàx. 25
Mín. 19
Màx. 25
Mín. 18
ValènciaMàx. 27
Mín. 17
Màx. 26
Mín. 18
SevillaMàx. 21
Mín. 12
Màx. 22
Mín. 12
SaragossaMàx. 23
Mín. 13
Màx. 21
Mín. 11
BilbaoMàx. 20
Mín. 12
Màx. 19
Mín. 9
Palma de MallorcaMàx. 27
Mín. 19
Màx. 24
Mín. 18
La CorunyaMàx. 17
Mín. 13
Màx. 21
Mín. 13
BurgosMàx. 15
Mín. 7
Màx. 12
Mín. 5
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 25
Mín. 20
Màx. 25
Mín. 20