Muntatge amb Jorge Rey i un paisatge nevat i flocs de neu
SOCIETAT

'Molta precaució': Jorge Rey avisa que caurà neu a Catalunya i altres comunitats

El jove ha avançat les zones més castigades per les borrasques aquesta setmana

Jorge Rey envia un seriós avís als seus seguidors amb vista a aquesta setmana. Seran diverses les comunitats castigades per les nevades, i per això demana tenir "molta precaució".

El jove aficionat a la meteorologia anuncia que “la borrasca Bernard escombrarà Espanya de sud-oest a nord-est”. Al seu pas pel nostre país deixarà “diluvis i nevades” des de principis de setmana. Les primeres conseqüències ja s'han pogut apreciar a punts d'Andalusia com Huelva o Cadis.

Mapa de la previsió del temps per al dilluns, 23 d'octubre de 2023 a les 18.00 hores
Aquesta és la previsió del temps pel dilluns, 23 d'octubre a les 18.00 | AEMET

Amb el pas de les jornades s'anirà estenent per la resta de la península. Jorge Rey recorda que venim d'una època una mica complicada, amb "les pitjors pluges en 163 anys" i amb la "capital espanyola denegada". De fet, indica que després de totes les precipitacions caigudes hi ha "els qui deien que per fi tenia platja Madrid".

Després del pas de la borrasca Aline, ara és el torn de Bernard. Causarà "forts vents", a més d'intenses "pluges i nevades". Preveu que la neu s'estengui per uns quants punts de la Península, explica al seu canal de YouTube.

🔴LA BORRASCA BERNARD, MÁS DILUVIOS Y NEVADAS EN ESPAÑA

Entre ells la "Serralada Cantàbrica, Pirineu, Sistema Central o Sierra Nevada". Esgrimeix que aquestes àrees "seran les responsables de començar a acumular els primers gruixos de neu". És cert que ja s'han començat a veure alguns punts de muntanya ja tenyits de blanc, però han estat pràcticament insignificants.

Caldrà estar pendents de les precipitacions

Jorge Rey avança que la zona menys castigada per les pluges serà l'entorn de la Mediterrània. Però el burgalès posa el focus sobretot a "Cadis, Sevilla, Huelva, Extremadura, Madrid, Navarra o el Pirineu aragonès". En aquests territoris podrien "acostar-se als 100 litres".

On té clar que se superarà aquests nivells serà a Galícia, on s'esperen "acumulacions properes als 300 litres". El jove adverteix de la necessitat de tenir molta cura amb “l'arribada de borrasques com la de Bernard ”. Però també n'hi haurà una altra a partir de dimarts que exigirà extremar les precaucions.

Pel que fa a les temperatures, les més agradables les trobarem a la Mediterrània. Tot i això, "en general, tindrem uns "valors més típics de la tardor".

No descarta que al "nord i centre" peninsular siguin "una mica més freds". Caldrà estar molt atents al pas d'aquestes borrasques que es deixaran notar a tot el país al llarg dels pròxims dies.

Temperatures màximes i mínimes per a algunes ciutats

CIUTATT.ª DILLUNST.ª DIMARTS
MadridMàx. 17
Mín. 12
Màx. 15
Mín. 12
BarcelonaMàx. 25
Mín. 19
Màx. 25
Mín. 18
ValènciaMàx. 27
Mín. 17
Màx. 26
Mín. 18
SevillaMàx. 21
Mín. 12
Màx. 22
Mín. 12
SaragossaMàx. 23
Mín. 13
Màx. 21
Mín. 11
BilbaoMàx. 20
Mín. 12
Màx. 19
Mín. 9
Palma de MallorcaMàx. 27
Mín. 19
Màx. 24
Mín. 18
La CorunyaMàx. 17
Mín. 13
Màx. 21
Mín. 13
BurgosMàx. 15
Mín. 7
Màx. 12
Mín. 5
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 25
Mín. 20
Màx. 25
Mín. 20