Muntatge de la Loteria de Nadal i un jubilat
SOCIETAT

Resolen el dubte etern de la Loteria de Nadal: apunta el que diuen

Aclarim la incògnita de molts guanyadors de la Loteria de Nadal, que no saben on cobrar un premi important

La Loteria de Nadal és el sorteig més desitjat pels espanyols a tot l'any. En plena època nadalenca, milions de persones encreuen els dits per guanyar un premi que els canviï la vida.

Però, què passa si ets un dels afortunats i guanyes un premi més gran de 2.000 euros? On i com el pots cobrar? Atent perquè t'explicarem tot el que necessites saber sobre aquestes preguntes recurrents per a molts guanyadors.

Pren nota si et toca un premi de la Loteria de Nadal més gran de 2.000 euros

Si has guanyat un premi de la Loteria de Nadal que supera els 2.000 euros, no el podràs cobrar a qualsevol lloc. Els premis menors de 2.000 euros es poden cobrar a qualsevol administració de loteries. No obstant això, per a premis més grans, el procés és diferent.

Muntatge amb una administració de Loteries i Apostes de l'Estat i un cercle amb diversos bitllets de 50 euros amuntegats

Per cobrar un premi més gran de 2.000 euros, hauràs d'acudir a una de les entitats bancàries col·laboradores amb Loterías y Apuestas del Estado. Aquestes entitats són BBVA i CaixaBank.

Aquestes entitats estan autoritzades per gestionar el cobrament de premis de la Loteria de Nadal. Només cal portar el dècim premiat i el document d'identitat.

Els passos per cobrar més de 2.000 euros a la Loteria de Nadal

El procés per cobrar un premi més gran de 2.000 euros és senzill, però és important seguir els passos correctes per evitar problemes.

1. Verifica el teu premi

Abans de fer qualsevol cosa, assegura't que el teu dècim és realment guanyador. Pots verificar-ho a la pàgina oficial de Loterías y Apuestas del Estado o a qualsevol administració de loteries.

2. Reuneix la documentació necessària

Per cobrar el premi, necessitaràs portar el dècim premiat i un document d'identitat vàlid, com el DNI, passaport o NIE.

Diverses persones celebrant amb cava que han guanyat la Loteria de Nadal

3. Acudeix al BBVA o CaixaBank

Adreça't a una de les entitats bancàries esmentades anteriorment. Allà, el personal et guiarà en el procés de cobrament. És possible que et demanin obrir un compte bancari si no ets client del banc.

4. Rep el teu premi

Un cop el banc verifiqui el dècim i la identitat, rebràs l'import del teu premi. Tingues en compte que els premis superiors a 40.000 euros estan subjectes a una retenció del 20% en concepte d'impostos.

Termini per cobrar el teu premi de la Loteria

És important saber que tens un termini de tres mesos des del dia del sorteig per cobrar el premi. Si no ho fas dins aquest període, perdràs el dret a reclamar-ho.

Guanyar un premi a la Loteria de Nadal és una experiència emocionant. Tot i això, és crucial saber on i com cobrar el teu premi, sigui quin sigui l'import d'aquest. Segueix aquests passos i podràs gaudir del teu premi sense complicacions.

➡️ Societat

Més notícies: