Imatge a color de San Romualdo
SOCIETAT

Santoral d'avui, dimecres 19 de juny del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dimecres, 19 de juny de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda el fundador de l'orde Camaldulense

Aquest dimecres, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un Sant que es va convertir en una figura destacada al “renaixement de l'ascetisme eremític” del segle XI.

Qui va ser Sant Romualdo, el Sant més important de dimecres, 19 de juny?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Sant Romual. En sabem gràcies a un text escrit per Pere Damià 15 anys després de la seva mort. Segons l'esmentat document Sant Romuald va néixer a Ràvenna, Itàlia, l'any 951 al si d'una família noble.

Va sucumbir als plaers terrenals de la vida d'un jove aristòcrata. A l'edat de 20 anys, va presenciar com el seu pare va matar un oponent en un duel, un episodi que va marcar la vida. Després d'això, va decidir ordenar-se monjo i viure a la Basílica de Sant Apolinari.

La norma monàstica li va semblar insuficient i tres anys després es va convertir en ermità. Va decidir llavors retirar-se a una illa remota de la regió acompanyat únicament per un altre monjo de més edat, Marinus. Va ser temptat en diverses ocasions per alts càrrecs eclesiàstics perquè es fes càrrec de monestirs i abadies.

Tanmateix, Sant Romuald sempre es va negar, atret per la vida dedicada a Déu en la màxima expressió. Va preferir, per contra, establir convents, monestirs i ermites al llarg d'Itàlia.

Romuald és un nom masculí d'origen germànic el significat del qual és "Comandament gloriós" o "Aquell que governa amb bona fama". Actualment 33 homes a Espanya podrien celebrar aquest dia el seu sant en honor a Sant Romuald.

Sant Gervasi i Sant Protasi de Milà

Sant Gervasi i Sant Protasi de Milà van ser dos germans bessons milanesos que van morir màrtirs de la cristiandat. Van viure al segle III i van patir la persecució de l'emperador Dioclecià.

Imatge a color de Sant Gervasi i Sant Protasi de Milà

La nostra Senyora de l'Aurora

La nostra Senyora de l'Aurora és una advocació mariana que gaudeix de gran devoció als pobles i ciutats del sud de Còrdova. La devoció per la Mare de Déu de l'Aurora a Montilla comença a esmentar-se en llibres i tractats a partir del segle XVII.

Imatge a color de La nostra Senyora de l'Aurora amb el Nen Jesús als braços

Altres Sants: el Santoral complet de dimecres 19 de juny

El Santoral de l'Església Catòlica recorda també la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Santa Juliana Falconeri
  • Sant Lambert de Saragossa
  • Sant Deodat de Nevers
  • Santa Hilda de Fécamp
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: