Muntatge amb diversos aliments en una taula i un cercle amb una dona menjant amanida amb una forquilla
SOCIETAT

La guia perfecta de nutricionista per preparar menjars sans en menys de 15 minuts

Menjar saludable no ha de significar haver de passar temps de més a la cuina, es pot fer senzillament

Portar una vida atrafegada amb mil tasques per fer, no vol dir que hagis de renunciar a tenir una alimentació saludable. Simplement, cal ser conscients del temps que tenim disponible per preparar els àpats, i a partir d'aquí fer una bona planificació. 

Soc nutricionista, i creieu-me quan us dic que és possible preparar menjars deliciosos i nutritius en 15 minuts o menys. Però tenint una mica de planificació, això és clar.

6 consells de nutricionista per preparar menjars saludables ràpids

I dono especial èmfasi en el tema de la planificació perquè realment és quan més se'ns en va de les mans el què menjar. Sembla una ximpleria, però quan arribem a casa després d'una jornada laboral, famolencs i cansats, si en aquell moment no tenim res planificat i ens dediquem a obrir el rebost, farem qualsevol cosa.

Aquesta "qualsevol cosa" va des de plats ja cuinats, a menjar cada dia el mateix o a pensar que coses com les verdures poden ser més elaborades de fer, però no és cert. Per això, us porto 6 consells per poder preparar els vostres àpats saludables en menys de 15 minuts.

1. Planifica amb antelació

D'acord, ho sé, soc molt pesada, però ja us he dit que era el més important. Simplement has de dedicar uns minuts cada setmana a planificar els teus àpats. Si convius amb més gent, és important que ho tinguis en compte.

Tingues en compte les preferències, els horaris, els objectius i tria receptes que et resultin simples i ràpides per poder preparar-les en poc temps. Tenint les receptes, et resultarà molt més fàcil fer la llista de la compra.

2. Decanta't per receptes senzilles

Com us deia, si entre setmana teniu poc temps, no pretengueu creure que participeu a MasterChef i sigueu realistes. Opteu per receptes fàcils i amb pocs passos de preparació. Per exemple, podríem fer una amanida completa, una amanida de llegums o tipus poke bowl.

3. Utilitza aliments ja tallats o cuits

Hi ha milers d'opcions als supermercats amb verdures ja tallades, preparades per escalfar, sigui a la paella o al microones mateix.

A més, et pots decantar per aliments cuits com els llegums, o aliments congelats que es fan més ràpidament que els frescos. Recordeu que el seu valor nutritiu és el mateix.

4. El que sigui més entretingut, cuina-ho en grans quantitats

Per exemple, sabem que l'arròs o la pasta integral triga a coure's, i a més també hi ha temps d'espera perquè bulli l'aigua. Per això, quan et toqui fer un d'aquests aliments, fes el doble o el triple de quantitat així tindràs per més d'un àpat.

Simplement hauràs de guardar-lo en un recipient hermètic a la nevera. Així, quan ho necessitis, només hauràs d'agafar-ho i escalfar-ho.

5. Aprofiteu més d'un electrodomèstic alhora

Si tenim pressa, és una ximpleria utilitzar únicament un foc. Si tenim microones o fregidora d'aire es poden anar cuinant alguns ingredients allà mentre els altres els tenim al foc o simplement mentre fem altres tasques.

Per exemple, heu tastat el pebrot verd al microones? O la patata? Queden boníssims i es poden anar cuinant mentre tenim una carn o un peix a la paella.

6. Realitza plats únics i no dos plats

Si fas un plat únic complet, possiblement et serà més fàcil de fer que si el divideixes en dos. A més, el moment de la neteja també us resultarà més fàcil.

Per exemple, podeu cuinar a la fregidora d'aire o al forn un plat amb salmó, patata i espàrrecs. També podeu fer una amanida amb llegums ja cuits i verdures. En un moment tindreu els plats enllestits i amb un munt de nutrients.

Amb tots aquests consells, us serà més fàcil preparar els vostres àpats diaris i sense dedicar gaire temps així que, ja ho sabeu, no hi ha excuses!

➡️ Societat

Més notícies: