Formatge Ossau Iraty DOP de la marca Special d'Aldi
SOCIETAT

M'emporto a casa aquest formatge d'Aldi: el tasto i es converteix en el meu preferit

El formatge s'inclou dins de la marca Special on Aldi inclou els productes gourmet pensats per aquest Nadal

Hi ha aliments amb què és difícil sorprendre perquè sembla que ja està tot inventat. A dia d'avui, són infinites les varietats de formatges que hi ha al mercat. Ja no parlo de llets, mesos de curació i altres, sinó també de tots els afegits que se li posen.

Per això té gran valor que un formatge sense gaire parafernàlia et convenci i tant. Vaja, com que s'ha convertit en un dels meus preferits sense cap dubte des que ho vaig provar. És el formatge Ossau Iraty DOP, un ovella curat que procedeix del País Basc francès.

He de reconèixer que no és el més barat de la botiga, ja que la falca de 200 grams costa 3,69 euros. Però el preu se t'oblidarà tan bon punt ho provis. Té tant de sabor que corres el risc que també es converteixi en el teu formatge preferit.

El d'Aldi, per sobre d'altres formatges que he tastat

Soc una gran aficionada al formatge i, com a tal, són molts els que he tastat. I puc reconèixer que aquest és un dels que m'ha agradat més. Té un gust fort, com és normal als curats, però sense deixar la sensació que és massa sec.

Formatge Ossau Iraty tallat a falques
És un formatge curat força cremós | e-noticies.cat

Quan el menges, notes una textura cremosa que no sol ser tan comú en aquest tipus de formatges. Està tou i no costa res partir-ho, cosa que es nota en ficar-ho a la boca, sense arribar a desfer-se. Diguem que és un punt intermedi en textura entre un cremós i un guarit.

Si decideixes emportar-te'l a casa, t'asseguro que no fallaràs si vols treure'l per a un àpat especial. Serà el protagonista de la taula de formatges, o també n'hi ha prou amb presentar-lo sol. És un d'aquests productes que saps que no et poden fallar, independentment dels comensals.

Valors nutricionals d'acord amb un formatge curat

Si ens fixem en la informació nutricional d'aquest formatge, no és gaire diferent de la dels diferents formatges curats. Pel que fa a les calories aquestes ascendeixen fins a 450 grams per cada 100 i els greixos saturats són 28. No obstant, amb prou feines té sucres, 0,5 grams, i les proteïnes són presents en 25.

Falca de formatge Ossau Iraty amb un destacat amb la informació nutricional
Els valors nutricionals són els propis de formatge curat | e-noticies.cat

Aquest formatge Ossau Iraty s'inclou dins la línia Special que Aldi té a la venda. Amb aquest distintiu es marca aquells articles que es poden considerar gurmet. Són perfectes per tenir-los en compte de cara a les festes nadalenques.

Tot i això, que no t'enganyi el fet que siguin gurmet. Això no suposa que el seu preu sigui excessivament alt. No oblidis que Aldi vol ser una de les principals cadenes de supermercats del nostre país, per això compraràs qualitat a un preu assequible.