Una enginyera en aliments avisa: 3 coses que mai hauries de fer a la cuina
Si vols prevenir intoxicacions alimentàries o problemes de salut, no segueixis fent aquestes coses a la teva cuina
Sovint tenim el costum de fer certes coses amb alguns aliments sense saber que poden ser perjudicials per a la nostra salut. La majoria d'intoxicacions alimentàries es produeixen a les nostres cuines, sense saber-ho.
Aquestes intoxicacions les podem evitar si descobrim i tenim en compte els errors que cometem, sobretot durant la manipulació dels aliments. Montse Meléndez, enginyera en aliments, ha exposat al seu compte d'Instagram @monalimentos, '3 coses que mai no faria com a enginyera en aliments'.
Els 3 errors que no hauries de cometre a la cuina
No treguis la part podrida i et mengis la resta, llença-ho tot
Moltes vegades intentem preservar un aliment podrit tallant la part perjudicada i consumint-ne la resta. Meléndez assegura que encara que "retiris la part visible del fong, el més probable és que tot l'aliment estigui contaminat".
Aquesta pràctica és molt freqüent entre tots nosaltres, però deixa'm dir-te que és molt mala idea, ja que pot perjudicar la salut. De fet, la majoria de floridures produeixen micotoxines, que solen derivar en una intoxicació alimentària i "problemes crònics depenent del tipus de fong".
El consell que ens dóna la jove enginyera Montse Meléndez és que ens desfem d'aquest aliment i de tots els que hi han estat en contacte directe. No és convenient ni tocar ni olorar la floridura, ja que pot causar problemes respiratoris.
Mai barregis clor amb sabó
Per molt que a tots ens agradi tenir els utensilis nets i lluents a la nostra cuina, barrejar productes desinfectants o de neteja pot arribar a ser molt perillós. En barrejar sabó amb clor, pots alliberar diferents gasos tòxics.
Has de tenir en compte que cada producte de neteja està compost per diferents tipus de químics, cosa que fa que la barreja amb altres, pugui arribar a causar seriosos problemes. "El millor és que es facin servir per separat", aconsella Montse Meléndez.
Per què no has de rentar el pollastre a l'aigüera?
Moltes persones pensen que rentar la carn crua a la pica és una molt bona opció per eliminar tots els seus gèrmens. Tot i això, "l'únic que faràs és contaminar tot el que l'aigua esquitxi".
La carn ha d'anar directament de la safata a la paella. Així és l'única manera segura d'eliminar tots els microorganismes, cuinant-ho. Com a recomanació de Montse Meléndez, no passis per aigua el tros de pollastre abans d'assaonar-lo i posar-lo a la graella.
Més notícies: