Muntatge de falafel i cigrons
SOCIETAT

Dia Internacional del Falàfel: la recepta saludable que recomano com a nutricionista

Aquesta recepta feta amb cigrons de ben segur et sorprendrà, ja que és fàcil de preparar i molt saludable

El 12 de juny és el Dia Internacional del Falàfel i, commemorant aquesta recepta, us porto alguna idea fàcil i ràpida de fer, a més de donar-vos l'opció de variar una mica en la vostra dieta habitual.

Segur que hi haurà qui hagi sentit parlar sobre aquest plat, fins i tot alguns ho haureu arribat a tastar, però també és molt desconegut per a gran part de la població. És un plat vegà, però que es pot incloure fàcilment en una dieta omnívora, ja que a més de deliciosa, és molt completa.

Doncs bé, anem al gra. El falàfel és com una croqueta o mandonguilla feta de cigrons i condimentat amb unes espècies que li donen el toc inconfusible. És una recepta típica àrab, però es pot trobar a molts restaurants del país.

Imatge de fons d'una superfície de fusta amb eines de cuina a sobre i a un costat una imatge d'una dona menjant amb una forquilla a la boca

Per mi, el seu millor ús és per afegir llegums a la teva dieta setmanal, però sense ser un plat típic de llegums. Moltes vegades ens costa que els més petits de la casa mengin cigrons, però d'aquesta manera de ben segur els encantarà.

Ingredients per al falàfel de cigrons

  • 300 g de cigrons remullats des de la nit anterior (no fer servir cigrons cuits)
  • 1 tassa de farina de civada o de cigró o pa ratllat
  • 1 ceba petita
  • 2 alls
  • 2 cullerades de julivert fresc picat
  • 2 cullerades de coriandre fresc picat
  • 1 culleradeta de comí molt
  • 1 pessic de cúrcuma
  • 1 pessic de pebre negre molt
  • Suc de mitja llimona
Bol de cigrons en aigua i cercle vermell amb escuma

Passos a seguir per preparar el falàfel

  1. Unes 24h abans, posa els cigrons a remull amb força aigua. Passat el temps, escorre'ls i renta'ls bé.
  2. Col·loca tots els ingredients al got de la batedora i tritura-ho fins a aconseguir una massa homogènia.
  3. Posa la massa en un bol o un tupper, tapa-la i deixa-la reposar 1 hora a la nevera.
  4. Passat el temps, treu la massa i ves fent boles de la mida d'una mandonguilla.
  5. Passa les boletes per la farina i posa-les en una safata de forn.
  6. Preescalfeu el forn a 180ºC amb calor amunt i avall, i enforneu les boles durant 30 minuts.
  7. Amb el teu falàfel fet, pots acompanyar-lo de salsa de iogurt casolana, i ja ho tens a punt per gaudir!
  8. A més, si us sobren, podeu congelar-los tranquil·lament per consumir-los en una altra ocasió.
➡️ Societat

Més notícies: