Uns viatgers amb les maletes a l'aeroport i al cercle, la targeta sanitària europea

SOCIETAT

La targeta que la Seguretat Social recomana demanar, si surts d'Espanya aquest estiu

La targeta sanitària europea et pot ser de gran ajuda en cas de necessitar assistència mèdica a l'exterior

Amb l'arribada de l'estiu, molts catalans es planegen passar les vacances fora del país. Si ets un d'ells, la Seguretat Social et recomana amb certa insistència demanar la targeta sanitària europea (TSE).

Es tracta d'un recurs essencial, que et pot estalviar complicacions i despeses inesperades en cas de necessitar atenció mèdica durant la teva estada a altres països de la Unió Europea.

Muntatge de la targeta sanitària europea subjectada per una mà

Què és la Targeta Sanitària Europea (TSE)?

La Targeta Sanitària Europea (TSE) és un document que facilita l'accés als serveis de salut públics als països de la Unió Europea, així com a Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa. En presentar aquesta targeta, tindràs dret a rebre tractament mèdic en les mateixes condicions i al mateix cost que els residents del país que visites. Això pot incloure des d'emergències mèdiques fins al tractament de condicions cròniques.

Per a què serveix la TSE?

Imagina que estàs gaudint de les vacances a Itàlia i pateixes una caiguda que requereix atenció mèdica. Amb la targeta sanitària europea pots acudir a un hospital o centre de salut públic, sense preocupar-te pel cost. La TSE cobreix l'atenció mèdica necessària durant la teva estada temporal a l'estranger i inclou:

  • Atenció d'urgències i emergències.
  • Tractament de malalties cròniques o preexistents.
  • Atenció necessària per a persones amb condicions mèdiques com ara embaràs.

És important destacar que la TSE no cobreix les despeses de salut si el propòsit del viatge és rebre tractament mèdic específic. A més, no és vàlida per a proveïdors privats: només cobreix l'assistència mèdica proporcionada pel sistema públic de salut.

Imatge de fons d'una consulta mèdica, amb un metge i una pacient asseguts a una taula amb una altra imatge d'una persona a un aeroport amb una maleta

Qualsevol persona que tingui al cap viatjar a un altre país de la Unió Europea, Islàndia, Liechtenstein, Noruega o Suïssa hauria de demanar la TSE. Això s'aplica tant als turistes com a les persones que viatgen per feina o estudis. La targeta és gratuïta i molt fàcil d'obtenir. Per tant, no hi ha raó per no portar-la amb tu si tens previst sortir d'Espanya.

Com se sol·licita la Targeta Sanitària Europea?

Sol·licitar la targeta sanitària europea és un procés senzill. La Seguretat Social ofereix diverses opcions perquè la puguis obtenir còmodament:

  • Per Internet: A través de la Seu Electrònica de la Seguretat Social, pots sol·licitar la targeta sanitària europea de forma ràpida i segura. Només necessites tenir les teves dades actualitzades al sistema de la Seguretat Social i seguir els passos indicats a la plataforma.
  • En persona: Podeu acudir a qualsevol Centre d'Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS). És recomanable sol·licitar hora per evitar esperes.
  • Per telèfon: També podeu sol·licitar la TSE trucant al número d'atenció de la Seguretat Social.

Un cop sol·licitada, la targeta arribarà al teu domicili en aproximadament 10 dies. Si necessiteu viatjar abans de rebre-la, podeu sol·licitar un Certificat Provisional Substitutori (CPS) que té la mateixa validesa i funcionalitat que la targeta.

Consulta mèdica i dona amb mal de budell

Tot i la cobertura que ofereix la TSE, es recomana contractar una assegurança de viatge addicional. Aquest pot cobrir-te en situacions no contemplades per la targeta sanitària europea, com ara l'atenció a centres privats o la repatriació en cas d'emergència greu.

En definitiva, si tens pensat viatjar fora d'Espanya aquest estiu, assegura't de sol·licitar la teva Targeta Sanitària Europea. És un tràmit senzill i gratuït que et pot estalviar molts problemes i despeses durant les teves vacances.

➡️ Societat

Més notícies: