Muntatge amb una noia corrent pel carrer i un cercle amb una persona menjant una amanida amb una forquilla
SOCIETAT

Entrenar més no garanteix perdre pes: t'ho asseguro com a nutricionista esportiva

En moltes ocasions caiem en el parany de creure que com més exercici es faci, més pes perdrem

Com molts haureu observat, estem en un punt en què la cerca per una vida saludable, amb bona alimentació i exercici, s'ha convertit en l'objectiu de més d'una persona.

Evidentment, mentiria si us digués que com a nutricionista esportiva no m'encanta aquesta idea, però malauradament hi ha petits detalls que em grinyolen una mica.

M'encanta que la gent tingui com a objectiu la bona nutrició acompanyada amb l'esport, però cal que estiguem ben informats i no ens deixem endur per mites i llegendes urbanes. A més, moltes vegades el desconeixement dona lloc a trastorns de la conducta alimentària.

Entrenar més no vol dir perdre més pes

I això és un concepte que cal tenir més que clar. Em canso de dir-ho a consulta… Gent que s'esforça moltíssim a anar al gimnàs, que van sis dies per setmana i s'hi passen almenys dues hores. Però després comences a indagar en la seva alimentació i és un veritable desastre.

Val la pena entrenar-se com elits sense ser-ho? O és més efectiu tenir un bon pla d'alimentació i no pas entrenar per sobre de les nostres capacitats? Doncs espero que opteu per la segona opció, perquè el que us farà perdre pes és la restricció calòrica.

És completament cert que amb l'exercici podrem perdre pes més ràpidament, ja que gastes més, però si no hi ha restricció calòrica al darrere, no servirà de res.

A més… Dues hores d'exercici són suficients?

Doncs no puc contestar-vos a aquesta pregunta. Depèn. Depèn de la intensitat. Depèn del tipus d'exercici. Depèn de si aquestes dues hores les dediques a fer-te fotos al mirall o a realment esforçar-te a fer esport.

De manera normal, us diria que dues hores són més que suficients, però és clar, si són dues hores en tota la setmana… és poquíssim. Si són dues hores cada dia de la setmana… és moltíssim.

A més, el tipus d'exercici també afecta molt, ja que un exercici d'alta intensitat us farà cremar més calories en menys temps. En canvi, en un exercici de baixa intensitat possiblement hauràs de dedicar-hi més temps.

Et dono la clau de l'èxit com a nutricionista

No podem fer recomanacions generals, cal individualitzar segons cada persona, cada context, cada objectiu… Tal com cal tenir un bon pla d'alimentació, també cal tenir un bon pla d'entrenament.

Aquesta és la combinació perfecta, la combinació guanyadora que t'ajudarà a perdre pes, perdre greix, guanyar múscul… Sigui quin sigui el teu objectiu. Per això, acudeix a un nutricionista esportiu que et pugui planificar la teva alimentació en funció del teu entrenament i pugui aconsellar-te sobre què és millor per a tu.

➡️ Societat

Més notícies: