Muntatge d'Aínsa i una dona jove

SOCIETAT

El poble ideal per visitar a l'abril és un dels més bonics d'Espanya

Descobreix el poble d'Espanya que ha estat elegit per National Geographic com el més bonic del país

Espanya té una infinitat de possibilitats si volem visitar algun dels seus milers de pobles, molts d'ells, bonics i pintorescos on n'hi hagi. A aquells que no els agrada el soroll de les ciutats tenen al nostre territori nombroses opcions on passar uns dies inoblidables a l'abril.

Alguns són pobles desconeguts per a la majoria, però que, sens dubte, amb l'ajuda del bon temps i la primavera, les ganes de perdre's entre els carrers van augmentant.

Per exemple, a Aragó s'hi amaguen joies a manera de pobles amb carrers medievals, rius espectaculars i nombroses muntanyes que et porten a temps passats.

Aínsa (Osca)
Aínsa és "el poble més bonic d'Espanya" per a National Geographic | Marisa Arregui

Fa poc temps, la revista National Geographic publicava en un dels articles que hi ha un poble de la geografia espanyola que és "el més bonic d'Espanya". I no els hi traurem la raó.

Aínsa, el poble que ha estat elegit com "el més bonic d'Espanya"

Estem parlant del poble d'Aínsa, ubicat al Pirineu d'Osca, una joia perduda a la confluència dels rius Ara i Cinca. Aquest poble va tenir l'honor de ser nomenat 'Conjunt Històric Artístic' el 1965, amb l'església de Santa Maria del segle XI i el castell. Aquest va ser considerat Monument Nacional des de 1931.

La bellesa del poble és inigualable. I és que és ple de cases de pedra, i quan passeges pel nucli antic sembla que el temps s'ha aturat. Així ho apreciem a la imatge que ha publicat el compte de X, Osca La Màgia.

Tuit amb una imatge del nucli antic d'Aínsa
El millor pla a Aínsa és perdre's pels seus carrers medievals | Instagram: @Huesca_LaMagia

El seu castell medieval és d'estil romànic i aquesta fortalesa és la primera cosa que veiem en arribar a la localitat aragonesa. Se situa en un extrem de la plaça major, i encara que actualment està en ruïnes, encara conserva part de la muralla i alguna torre.

Com a curiositat, a la plaça Major es recrea la victòria del rei Garcia Ximénez sobre l'exèrcit àrab. Tot va passar a través d'una creu de foc que es va encendre com un miracle i va implementar tota la força i el coratge als cristians.

D'altra banda, l'església d'estil romànic data del segle XII i és un dels temples més importants del romànic de l'Alt Aragó. A més, hi ha altres pobles propers, Sallent de Gállego, Canfranc, Panticosa o Boltanya, que faran les delícies dels que es decantin per una escapada al Pirineu d'Osca.

➡️ Societat

Més notícies: