Dona pensant sobre gall dindi en un supermercat
SOCIETAT

L'avís de l'OCU als que compren gall dindi envasat al supermercat

L'OCU ens dona algunes recomanacions per encertar a l'hora de comprar gall dindi envasat per portar a casa

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ens assessora sobre el gall dindi. I és que avui dia el gall dindi té molta estrebada entre els que busquen cuidar la seva alimentació. Però per això, ha de ser de bona qualitat.

Per això mateix, l'OCU ha volgut que el gall dindi sigui el protagonista d'un dels seus estudis. Hi ha analitzat les diferents marques que hi ha al nostre país. Però també ens ha volgut donar alguns consells.

Amb ells, l'OCU vol posar-nos facilitats per poder identificar quins envasos de gall dindi val la pena i quins no. I és que no tot el que veiem als supermercats és igual. Hi ha grans diferències que fan que alguns no siguin gens recomanables.

Els consells de l'OCU per comprar gall dindi

L'OCU té clar què has de tenir en compte a l'hora d'anar a comprar gall dindi envasat. Hi ha alguns aspectes claus que ens diran si el producte que tenim davant val la pena o no. Començarem per veure si el que comprarem és realment gall dindi o és embotit.

Quan ja tinguem clar que es tracta de gall dindi, toca donar una ullada als seus ingredients. En aquest podem veure el percentatge de carn que conté cada envàs. Com més baix sigui, més probabilitat que porti additius innecessaris.

Finalment, hauràs de donar una ullada a la quantitat de sal que porta el gall dindi. El problema més gran que trobem és que és massa alta. Encara més, l'OCU adverteix que de vegades suposa la meitat de la quantitat diària recomanada.

En què es fixa l'OCU per valorar el gall dindi?

L'OCU utilitza els mateixos paràmetres per analitzar tots els envasos de gall dindi que entren a l'estudi. D'aquesta manera, cadascú va rebent la seva puntuació per, al final, treure'n la mitjana. Així es pot saber quins són millors o pitjors tenint en compte totes les característiques.

En primer lloc, l'OCU adquireix el gall dindi a qualsevol supermercat i el més normal és que recorri als més venuts. Després es fa l'anàlisi en laboratoris independents. Això sí, seguint les indicacions dels experts de l'OCU.

En primer lloc es té en compte l'etiquetatge i que hi vinguin tota la informació necessària. Tot seguit, es mira la composició i la qualitat dels ingredients que porta. Així mateix, també es fixa en la higiene i, és clar, en el sabor gràcies a una degustació.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: