Soc nutricionista i et dic quant duren els aliments a la nevera i al congelador
És molt important fer un correcte emmagatzematge dels aliments per mantenir tant la seguretat com les seves propietats
Conservar correctament els aliments és més que fonamental. No només ens n'assegura el consum segur, sinó que també en pot garantir les propietats organolèptiques. I la veritat, crec que hi ha molt de desconeixement sobre aquest tema i la gent va una mica sobre la marxa.
L'ideal, a més de saber la durada de cada producte, és marcar-nos d'alguna manera a l'embalatge de l'aliment, o bé la data d'emmagatzematge o la data màxima de consum.
Aquí hem de mirar quina manera ens ve millor. Per això, des del meu punt de vista com a nutricionista, us brindaré una fàcil i ràpida guia sobre el correcte emmagatzematge dels aliments.
El temps que duren els aliments a la nevera i al congelador
Durada dels aliments a nevera i congelador
Nevera | Congelador | |
Amanida | 3-5 dies | NO congelar |
Fruites i verdures fresques | 3-4 dies | 8-12 mesos |
Carn de boví i xai | 3-5 dies | 6-12 mesos |
Carn de pollastre fresca | 1-2 dies | 9-12 mesos |
Carn picada i hamburgueses | 1-2 dies | 3-4 mesos |
Fiambre | 3-5 dies (un cop obert) | 1-2 mesos |
Peix blanc | 1-3 dies | 6-8 mesos |
Peix blau | 1-3 dies | 2-3 mesos |
Marisc fresc | 2-4 dies | 3-6 mesos |
Ou amb closca | 3-5 setmanes | NO congelar |
Ou dur | 5-7 dies | NO congelar |
Pa | No es recomana | A consultar |
Menjar cuinat | 2-4 dies | Depèn dels ingredients |
Sopes i guisats | 3-4 dies | 2-3 mesos |
A més, penseu que és molt important emmagatzemar correctament els aliments en bosses segellables o recipients hermètics. Finalment, també ens hem de fixar del que ens indica cada fabricant sobre el correcte emmagatzematge del seu producte.
Més notícies: