Persona sorpresa en un supermercat assenyalat símbol d'alerta
SOCIETAT

Sanitat retira d'urgència un conegut producte espanyol dels supermercats

Alerta sanitària per un aliment molt consumit a Espanya que pot ser molt perjudicial per als al·lèrgics

Els al·lèrgics a la llet han d'estar alerta i tenir molta cura si han comprat un aliment molt popular a Espanya. Parlem de les coques d'oli que es comercialitzen majoritàriament en oli d'oliva.

Aquestes coques solen consumir-se en esmorzars, berenars o també a deshora, quan ens entra la gana i ens ve de gust menjar alguna cosa dolça i ràpida.

En general, aquestes coques són molt consumides, però l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (Sciri), de la presència de proteïnes de la llet no incloses a l'etiquetatge en coques d'oli d'oliva verge extra de la marca Inés Rosales, per això ha sorgit aquesta alerta alimentària.

Això a persones que no tenen al·lèrgies no els suposa cap perjudici. No obstant això, si les consumeix alguna persona que tingui al·lèrgies a la proteïna de la llet, li pot suposar grans problemes, per això el millor és no consumir-les i estar alerta amb els lots.

Retireu aquestes coques d'oli d'oliva

Les que han retirat són les coques d'oli d'oliva verge extra d'Inés Rosales, és a dir, és una marca que es ven a diversos supermercats, per la qual cosa és possible que encara s'estiguin comercialitzant. En concret, es tracta del lot L-24103103 amb data de caducitat d'1 de desembre del 2024.

coques oli d'oliva verge extra d'Inés Rosales

La distribució d'aquest lot de coques s'hauria fet a la Comunitat Valenciana, encara que tampoc no es pot descartar que estigui en altres comunitats autònomes.

Per això, com a mesura de precaució, es recomana a les persones que pateixin aquesta al·lèrgia que, si tenen aquestes coques a casa, s'abstinguin de consumir-les.

La mateixa marca ha llançat un comunicat

D'altra banda, el fabricant ha enviat un comunicat on informa que "totes les matèries primeres emprades en la línia de fabricació d'aquest aliment estan lliures de lactis".

Per això, explica que ha enviat a laboratori mostres del lot afectat, i ha reafirmat el "compromís de mantenir un elevat nivell de seguretat". Per precaució, indiquen que han comunicat als seus clients que "es retiri de la venda el lot concret" fins a la recepció dels resultats.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: