Muntatge de celebració de Loteria de Nadal i una dona sorpresa
SOCIETAT

Una dona guanya 10 milions d'euros a la loteria i comparteix un consell amb tothom

Sharon Tirabassi va prendre diverses males decisions després de guanyar la loteria i va acabar liquidant el seu premi

Cap a l'any 2004, Sharon Tirabassi, una dona canadenca, va guanyar 10 milions de dòlars a la loteria. La veritat és que aquest premi va canviar la seva vida de la nit al dia.

El que semblava ser l'inici d'una vida de luxe i de comoditat, va acabar en una història de ruïna i lliçons apreses. Sharon Tirabassi va perdre tots els seus diners en una dècada i ella mateixa va explicar en diverses entrevistes el seu desgraciat cas.

Una dona guanya 10 milions a la loteria, però ho perd tot en 10 anys

Quan Sharon Tirabassi va guanyar la loteria, no va dubtar a gaudir de la seva nova fortuna i es va comprar una casa gran, cotxes de luxe i roba cara. També va viatjar pel món i va organitzar festes extravagants. A més, no va dubtar a ajudar els seus amics i familiars, prestant-los grans sumes de diners.

Imatge de fons de molts bitllets d'euros, amb una altra de diverses monedes amuntegades i en primer pla una dona amb gest de sorpresa

Un dels principals motius pels quals Sharon Tirabassi va perdre els seus diners va ser la manca de planificació financera. No va contractar un assessor financer que l'ajudés a gestionar la seva fortuna. En lloc d'invertir els seus diners de manera intel·ligent, els va gastar ràpidament en béns materials i experiències costoses.

La manca de planificació i la pressió social el van deixar sense res

Sharon també es va veure afectada per la pressió social i moltes persones s'hi van acostar a la recerca d'ajuda econòmica. La canadenca, amb un cor generós, no va dubtar a prestar diners a amics i familiars.

Tot i això, moltes d'aquestes persones mai li van tornar els diners, cosa que va contribuir a la seva ruïna financera. Durant els tres primers anys havia malbaratat la meitat del seu premi i als nou anys només li quedaven 750.000 dòlars.

Per més inri, el seu marit Vinny va estavellar el Mustang sota els efectes de l'alcohol i va ser condemnat a 18 mesos de presó. A més, el 2011 va tornar a ser detingut per conduir sense carnet i en tot aquest procés, van perdre casa seva.

La tornada a la realitat de Sharon després de perdre-ho tot

En menys d'una dècada, Sharon Tirabassi es va trobar sense diners i va haver de tornar a la vida anterior. "Els diners són l'arrel de tots els mals. Tot era divertit al principi, però ara he tornat a la vida", afirmava a The Sun.

Un grup de persones celebra un premi de Loteria ia la part inferior esquerra apareixen diversos bitllets

"Estic tractant que aprenguin que han de treballar per diners. Quan em demanen diners, els dic que no en tinc fins al dia de pagament, cal esperar", sentenciava. Tot i haver perdut la seva fortuna, Sharon assegura que ha après valuoses lliçons d'aquesta experiència.

La història de Sharon Tirabassi és un recordatori que guanyar la loteria no garanteix una vida de riquesa i felicitat. La manca de planificació financera i la pressió social poden portar a la ruïna fins i tot les persones més afortunades.

Sharon ara advoca per l'educació financera i aconsella els guanyadors de loteria que busquin assessorament per gestionar millor els diners.

➡️ Societat

Més notícies: