Muntatge de fotos d'un home destapant cava en una administració de loteria nacional i, al costat, una imatge del sorteig amb un dècim sense números a baix
SOCIETAT

El dineral que pots guanyar en aquest sorteig de loteria i com cobrar-lo

La Loteria de Nadal reparteix més de 2.500 milions d'euros en un total de 1.807 premis diferents en un sol dia

La Loteria de Nadal il·lusiona molta gent a Espanya cada 22 de desembre. I és que milions de persones somien a guanyar un dels grans premis que reparteix aquest sorteig tan mític al nostre país.

Sobre la Loteria de Nadal, cal dir que hi ha jugadors que es pregunten quants diners poden guanyar si els somriu la soert. Avui ho detallem de la forma més amena i senzilla, a més de revelar on es poden cobrar els premis de la Loteria de Nadal.

Tots els diners que reparteixen la Loteria de Nadal

El sorteig de la Loteria de Nadal és conegut per repartir una gran quantitat de diners. En total, es distribueixen més de 2.500 milions d'euros en premis, si prenem com a referència el sorteig del 22 de desembre passat.

El premi més somiat és el 'Gordo', que reparteix 4 milions d'euros per sèrie, cosa que equival a 400.000 euros per desè. A més del 'Gordo', hi ha altres premis importants:

  • Segon premi: 1,25 milions d'euros per sèrie (125.000 per dècim).
  • Tercer premi: 500.000 euros per sèrie (50.000 euros per dècim).
  • Quarts premis: 200.000 euros per sèrie (20.000 euros per dècim).
  • Cinquens premis: 60.000 euros per sèrie (6.000 euros per dècim).
Celebració de la Loteria de Nadal el 2022

A més d'aquests premis principals, hi ha molts altres premis menors, com les aproximacions, les centenes i les terminacions, que també et poden fer guanyar una bona quantitat de diners.

On cobrar els premis de la Loteria de Nadal

Quan has comprovat que el teu dècim és guanyador, el següent pas és cobrar el teu premi. El lloc on has de cobrar-lo depèn de la quantitat de diners que hagis guanyat.

Premis menors de 2.000 euros

Si el teu premi és menor de 2.000 euros, pots cobrar-lo a qualsevol administració de loteria. Només cal portar el dècim premiat i el document d'identitat. Les administracions de loteria estan repartides per tot el país, de manera que no tindràs problemes per trobar una a prop teu.

Premis més grans de 2.000 euros

Si has tingut la sort de guanyar un premi més gran de 2.000 euros, hauràs d'acudir a una entitat bancària col·laboradora. Els bancs que col·laboren amb Loterías y Apuestas del Estado són molts, i podeu trobar una llista completa a la seva pàgina web.

En acudir al banc, hauràs de presentar el dècim premiat i el document d'identitat. El banc s'encarregarà de gestionar el cobrament del premi i d'ingressar-lo al compte bancari.

És important recordar que tens un termini de tres mesos per cobrar el teu premi, termini a comptar de l'endemà del sorteig. Si no cobres el teu premi dins aquest termini, perdràs el dret a reclamar-ho. La Loteria de Nadal reparteix una gran quantitat de diners en premis, i cobrar el teu premi és un procés senzill si segueixes els passos adequats.

➡️ Societat

Més notícies: