Dona celebrant el premi de la loteria de Nadal amb el logo de l'agència tributària espanyola
SOCIETAT

El desconegut truc per evitar pagar a Hisenda si et toca la Loteria de Nadal

Si resultes premiat a la Loteria de Nadal, hi ha una opció per no haver de pagar impostos a Hisenda

La loteria de Nadal és un dels esdeveniments més esperats de l'any a Espanya. Cada 22 de desembre, milions de persones somien guanyar la Grossa i canviar les seves vides per sempre.

Això sí, hi ha un detall que molts obliden: Hisenda també vol la seva part del premi. Però, sabies que hi ha un truc per evitar pagar impostos si et toca la Loteria de Nadal? Avui t'expliquem en què consisteix.

La raó per la qual podràs evitar tributar a Hisenda si et toca la Loteria

Abans d'entrar al truc, és important entendre per què Hisenda es queda amb part del premi de la Loteria de Nadal. Segons la legislació espanyola, els premis de loteries i apostes estan subjectes a un impost especial.

Actualment els premis superiors a 40.000 euros han de tributar un 20%. Això vol dir que si guanyes 100.000 euros, Hisenda es quedarà amb 20.000 euros.

Imatge de fons d'un bombo de la Loteria de Nadal, juntament amb dues fotos més, una d'un dècim i una altra de diversos bitllets d'euro

El truc per evitar pagar impostos si et toca la Loteria de Nadal consisteix a contractar una assegurança de loteria. Aquest tipus d'assegurança és relativament nou en el mercat, però està guanyant popularitat ràpidament.

Així funciona l'assegurança de la Loteria de Nadal amb la qual no hauràs de tributar

La idea és simple: pagues una petita prima per assegurar la teva butlleta de loteria. Si guanyes un premi, l'asseguradora us reemborsarà l'import que Hisenda us retindria. En tres senzills passos, podràs evitar pagar impostos a Hisenda.

  • Contractació: Abans del sorteig, contractes una assegurança de loteria. Les primes solen ser força assequibles, depenent del valor de la butlleta i del premi potencial.
  • Guany: Si la teva butlleta resulta guanyadora, Hisenda retindrà el 20% del premi, com és habitual.
  • Reemborsament: Presentes la teva butlleta guanyadora i la retenció d'Hisenda a l'asseguradora. L'asseguradora us reemborsarà l'import retingut per Hisenda.

La decisió de contractar una assegurança de loteria depèn de cada persona. Si sols comprar moltes butlletes o participes en penyes, pot ser una bona inversió. A més, et dona la tranquil·litat de saber que si guanyes, no hauràs de compartir el teu premi amb Hisenda.

Aquesta assegurança us reemborsarà l'import que Hisenda us retindria, permetent gaudir del premi complet. Recordeu llegir bé les condicions de l'assegurança i assegurar-vos que cobriu totes les vostres necessitats.

➡️ Societat

Més notícies: