Muntatge amb els Reis d'Espanya, Felip VI i Letizia, amb uns dècims de la loteria de Nadal
SOCIETAT

El curiós número de la Loteria de Nadal que relacionen cada any amb la Casa Reial

Els mites sobre el sorteig per excel·lència a Espanya augmenten cada any i algun li toca de prop a la Casa Reial

Cada any, quan s'acosta el sorteig de la loteria de Nadal, sorgeixen nombrosos mites i curiositats. Un dels més cridaners és el que relaciona un número específic de la Loteria de Nadal amb la Casa Reial.

El mite més estès és que tenen reservat un número especial a la Loteria de Nadal. Segons aquesta creença, el número 00.000 és el que es guarda per a la família del rei d'Espanya.

La falsa creença que el número 00.000 és exclusiu per a la Casa Reial

No obstant això, no hi ha proves que confirmin aquesta teoria. La Loteria de Nadal és un sorteig públic i transparent, i tots els números estan disponibles per a qualsevol persona que vulgui comprar-los.

Pla mitjà del rei Felip VI amb cara seriosa a la desfilada militar del 12 d'octubre amb la reina Letizia al seu costat esquerre mirant al cel i la infanta Sofia a la seva dreta mirant el seu pare

Aquest mite ha estat desmentit diverses vegades, com el 2011, quan la Casa Reial va sortir al pas afirmant que aquesta creença era "un rumor sense fonament".

Altres mites al voltant del Sorteig de la Loteria de Nadal

La Loteria de Nadal està envoltada de molts altres mites i llegendes. Aquí t'expliquem alguns dels més coneguts:

El número de la Casa Reial sempre guanya

Com hem dit abans, no hi ha proves que la Casa Reial tingui un número reservat. I encara que en tingués, no hi ha garantia que aquest número sigui el guanyador. La Loteria de Nadal és un joc d'atzar, i qualsevol número pot ser l'afortunat.

El número de la sort

Moltes persones creuen que certs números són més afortunats que altres. Per exemple, els números que acaben en 13 són molt buscats, tot i que el 13 és considerat de mala sort en altres cultures. També hi ha que prefereixen números que tinguin algun significat personal, com ara dates de naixement o aniversaris.

Jugar el mateix número

Un altre mite és que si jugues el mateix número cada any, les opcions que et toqui la Loteria creixin. La veritat és que el dia del sorteig hi ha 100.000 números al bombo i hem de saber que tots tenen les mateixes possibilitats de sortir premiats.

Comprar dècims a diferents llocs augmenta les possibilitats

Algunes persones creuen que comprar dècims a diferents llocs augmenta les seves possibilitats de guanyar. Tot i això, la probabilitat de guanyar continua sent la mateixa, sense importar on es comprin els dècims. El que sí que pot fer és augmentar l'emoció i la diversió del sorteig.

Els mites i les llegendes, com el número reservat per a la Casa Reial, afegeixen un toc de misteri i curiositat al sorteig. Tot i això, és important recordar que la Loteria de Nadal és un joc d'atzar, i tots els números tenen la mateixa probabilitat de guanyar.

➡️ Societat

Més notícies: