Imatge del temps al costat de la imatge de Mario Picazo en un mapa on apareix la possible pricipitació
SOCIETAT

Generós descens de les temperatures: Mario Picazo avança el dia que se'n va la calor

Les temperatures baixen i s'aproximen precipitacions a partir del dia

Mario Picazo ha anunciat un "generós descens de les temperatures" en el seu darrer pronòstic. Després d'un inici de tardor prolongat i càlid, finalment s'entreveu un respir per a aquells que anhelen les temperatures pròpies d'aquesta època.

La calor ens abandona: s'esperen precipitacions i una gran baixada de les temperatures

Durant els darrers dies, Espanya ha estat sota la influència d'altes pressions. S'ha mantingut la calor i les poques pluges a gran part del país. Les temperatures, per la seva banda, han superat amb escreix els valors normals per a aquesta època.

Tot i això, un canvi en el patró meteorològic sembla estar en camí. Picazo ha destacat la presència d'una gran borrasca que s'ha mantingut a prop de les Illes Açores els darrers dies.

Aquesta borrasca, segons el meteoròleg, començarà a desplaçar-se cap a l'est els pròxims dies. Això resultarà en un augment de la inestabilitat atmosfèrica a la part occidental de la península Ibèrica.

A més, s'espera que es formi una altra borrasca al sud, que injectarà un raig d'humitat des de latituds subtropicals cap a la península. Aquest augment de la humitat coincidirà amb el pas d'un front Atlàntic.

Es desplaçarà d'oest al llarg de la Península entre divendres i diumenge. Aquest front comportarà un canvi significatiu en les condicions climàtiques.

Mario Picazo pronostica pluges significatives que contribuiran a alleujar la sequera en algunes àrees. No obstant això, fins ara sembla que les precipitacions a la zona mediterrània seran escasses, cosa que podria mantenir les condicions més seques en aquesta part del país.

Un cotxe de color negre travessant una basa d'aigua enmig d'un xàfec
La borrasca es desplaçarà cap a l'est durant aquests dies vinents | Europa Press

Les temperatures començaran a baixar

Després d'una prolongada temporada de calor inusual per a aquesta època de l'any, finalment s'entreveu un canvi en el clima a Espanya.

Tot i que la tardor ja ha començat oficialment, moltes zones del país han experimentat temperatures més pròpies de l'estiu. Les previsions meteorològiques indiquen que el mercuri començarà a baixar gradualment.

En els darrers dies, diverses zones d'Espanya han estat experimentant temperatures típicament estiuenques, amb màximes que han superat els 30 graus a moltes capitals. Fins i tot de nit, les temperatures s'han mantingut per sobre dels 20 graus. Això ha portat a nits càlides i vergonyoses per a molts.

Segons Mario Picazo, aquest patró canviarà els pròxims dies. A l'inici de la setmana encara s'esperen valors elevats, especialment a l'oest peninsular i a les Illes Canàries. Tot i això, es pronostica un descens gradual de les temperatures a mesura que avancem cap al cap de setmana del Pont del Pilar.

Dimarts marcarà l'inici d'aquest descens tèrmic, amb un alleugeriment esperat per als que han patit la calor persistent les últimes setmanes. A mesura que avanci la setmana, s'espera que les temperatures continuïn disminuint. Aquest descens serà més notable durant el cap de setmana del Pont del Pilar.

Muntatge d'una dona tapant-se del sol i un termòmetre marcant temperatures altes
Les temperatures s'han mantingut molt elevades, fins i tot a la nit | Getty Images

Tot i aquesta disminució a les temperatures, la major part d'Espanya continuarà gaudint de condicions climàtiques agradables. Les mínimes seran més fresques, cosa que permetrà nits més còmodes. I, les màximes en molts casos continuaran superant la marca dels 20 graus.

Per tant, les temperatures seran ideals per gaudir d'activitats exteriors, passejades per la natura i excursions en família durant el pont festiu.

El canvi en el clima és benvingut per molts. Ofereix un alleugeriment de la calor que ha dominat gran part d'Espanya les últimes setmanes. També és un senyal que la tardor està prenent finalment el seu curs, cosa que significa colors tardorencs, fulles que cauen i una sensació general de canvi a l'aire.