Muntatge on apareix un cotxe encallat per la pluja i una imatge de Jorge Rey
SOCIETAT

Jorge Rey, molt confiat en les pluges que arriben a Espanya: les 'cabañuelas' avisaven

Aquest mètode tradicional no falla i les pluges s'aproximen al nostre país

En el seu últim directe a YouTube, Jorge Rey va demostrar la seva confiança en les prediccions de les 'cabañuelas'. Aquest mètode ancestral de predir el clima ha estat objecte de debat durant dècades.

No obstant això, amb un somriure a la cara i una seguretat innegable en les seves paraules, Jorge Rey va assegurar que les 'cabañuelas' no s'equivocaven. I que, per tant, les pluges finalment arribaran a Espanya.

Les 'cabañuelas' mai no s'equivoquen: arriben les pluges

Les 'cabañuelas' són un mètode tradicional de predicció del temps que es basa a observar el clima durant els primers dies d'agost i fer pronòstics per a l'any següent. Jorge Rey, un expert en el tema, confia en aquestes prediccions i creu que les 'cabañuelas' indiquen pluges per a Espanya en les pròximes setmanes.

En aquest directe, Jorge Rey va donar la benvinguda als espectadors i va començar a parlar sobre el clima que s'espera les setmanes vinents. Especialment, en relació amb el Pont del Pilar.

Segons Jorge Rey, comencem aquest octubre amb temperatures rècord a algunes parts d'Espanya. L'Agència Estatal de Meteorologia mostra temperatures mínimes properes als 20 graus a àrees del nord del país. Això ens porta a preguntar-nos què podem esperar els pròxims dies.

Tot canviarà durant el Pont del Pilar

Jorge Rey va indicar que el temps començarà a canviar durant el Pont del Pilar. Per tant, suggereix que hi pot haver canvis climàtics significatius en aquest període.

Muntatge de fotos de Jorge Rey amb una imatge de pluja de fons
Segons Jorge Rey, per al cap de setmana s'acosta un canvi en el temps | Getty Images, @eltiempoconjr

Al món de la meteorologia, hi ha un refrany que diu que el temps canvia al Pont del Pilar. Curiosament, sembla que tindrem un pont amb temps estable i agradable, però un cap de setmana en què les coses podrien canviar.

Va esmentar que en futurs directes, abordaran temes polèmics com el canvi climàtic i els "chemtrails". Són elements dispersos a l'atmosfera per generar pluges, encara que això últim és objecte de debat i desinformació.

Segons els mapes, Espanya està sota la influència d'una gran quantitat de pluja, amb possibles acumulacions de més de 100 litres durant el Pont del Pilar. Rey observa que el model americà mostra l'arribada d'inestabilitat a Espanya. A més, amb la possibilitat de bosses d'aire fred que portaran temperatures més agradables però també pluges.

Va esmentar que la tendència climàtica està canviant durant el Pont del Pilar, amb l'arribada d'inestabilitat i de precipitacions. Les regions afectades inclouen el nord, Catalunya, el País Valencià, Andalusia, Castella-la Manxa i Extremadura. Es preveuen pluges de fins a 50 litres en algunes àrees, com la Corunya.

Dona amb un paraigua al carrer al mig d'un temporal de pluja
Es poden acumular fins a 100 litres per metre quadrat durant el Pont del Pilar | Europa Press

Jorge Rey va analitzar l'evolució de les pluges i el front climàtic durant el Pont del Pilar. S'espera que dijous sigui un dia estable a Espanya. Amb temperatures estiuenques que arribaran als 30 graus a llocs com Bilbao a les 4 de la tarda.

La previsió per al Pont del Pilar

Dijous, dia del Pilar, sembla que tindrem un dia estable amb temperatures estiuenques. Tot i això, la inestabilitat i les pluges podrien arribar divendres i continuar durant el cap de setmana. Quantitats significatives de pluja podrien caure a diferents parts del país.

Jorge Rey està confiat en les prediccions basades en les 'cabañuelas', que indiquen pluges per a Espanya en les setmanes vinents. Els models meteorològics donen suport a aquesta idea, i s'espera que la inestabilitat i les pluges arribin durant el Pont del Pilar.