Muntatge amb la cara del xef Dabiz Muñoz i un cercle amb la recepta de llenties estofades
SOCIETAT

Així prepara Dabiz Muñoz les seves llenties estofades al curri: 'Muntanya russa de sabors'

Dabiz Muñoz ha ensenyat a fer una recepta tradicional, però amb un toc de modernitat i sofisticació

Si t'agrada la cuina i preparar tant receptes clàssiques com altres de més innovadores, has de saber que la barreja perfecta entre unes i altres està en mans de Dabiz Muñoz. N'és una bona mostra que el xef madrileny utilitza les seves xarxes socials per donar a conèixer plats que són fusió en aquest sentit.

Un fantàstic exemple és la recepta de llenties estofades al curri que ha revelat. Es tracta d'un plat boníssim que ell ha definit com “una muntanya russa de sabors i sensacions”.

Ingredients per a la recepta de llenties estofades al curri de Dabiz Muñoz

INGREDIENTQUANTITAT
Llenties300 gr
Mantega8 dauets
Brou de pollastre700 gr aprox
HerbabonaUnes fulletes
Vi de JerezUn parell de rajolíns
Carrabiners8 unitats
Gingebre fresc2 o 3 trossets
Salsa de tomàquet5 cullerades
Llimona1 unitat
Tomàquets cherry6 unitats
Patata1 unitat
Alls3 unitats
Curry mòlt3 cullerades
Comí mòlt2 culleradetes
Oli d'olivaUns rajolí
SalAl gust

Els passos que segueix Dabiz Muñoz

1. Preparar els carrabiners

Per elaborar aquesta recepta, el primer pas que cal fer és remullar les llenties. En concret, cal mantenir-les en aigua unes tres hores.

Després, cal posar-se el davantal i treure els caps als carrabiners. Tot seguit, en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva, es marquen aquells a foc fort pels dos costats. Quan estan marcats, se'ls fa un rajolí de vi i es remou tot bé.

2. Cuinar les llenties

En una olla o cassola s'hi afegeixen les llenties, els caps dels carrabiners i el brou de pollastre fins que ho cobreixi tot. De la mateixa manera, es tiren les pastanagues pelades i picades, el gingebre, la pell de la llimona, la patata pelada i trossejada i tres alls fregits.

Sense oblidar tampoc, els tomàquets cherry tallats per la meitat. Es tapa i es posa al foc. En el moment que comenci a bullir, cal afegir-hi la sal. Es manté al foc suau durant uns 45-60 minuts.

Passat aquest temps i sense retirar la cassola del foc, es treuen els caps dels carrabiners, trepitjant-los, perquè el seu líquid quedi a les llenties. I també es treu el gingebre.

3. Torrar les espècies

En una paella s'hi posa una mica d'oli i s'ofega el curri i el comí. Quan les espècies comencin a quedar-se com si fossin molles, s'hi afegeix un altre rajolí de vi i un pessic de suc de llimona. Es remou tot i, a continuació, s'afegeix el contingut de la paella a la cassola de les llenties.

4. Afegir els darrers ingredients

Per acabar la recepta, posa la salsa de tomàquet als llegums. Després, s'hi afegeixen unes fulletes d'herbabona picades. Per finalitzar, es retira del foc i s'hi aboca la mantega i els carrabiners pelats.

S'haurà de moure tot bé i ja està. A punt per degustar aquest bo i original plat. D'aquesta manera, podràs preparar unes lentilles sorprenents gràcies a la recepta de Dabiz Muñoz.

Un xef madrileny que darrerament és al focus mediàtic pel tancament d'un dels seus restaurants. Però també pels sorprenents torrons que ha posat a la venda.