La raó real per la qual Dabiz Muñoz ha tancat el seu restaurant de Barcelona
El xef ha decidit tancar les portes del restaurant GoXo a Barcelona després de més de dos anys en funcionament
Males notícies per als amants de la bona cuina. Amb l'any nou són moltes coses les que arriben. Però, no obstant això, d'altres se'n van. Aquest ha estat el cas de Dabiz Muñoz, que ha hagut de dir adeu a un dels seus restaurants a finals del 2023.
El famós xef tancava l'únic local que fins ara tenia a Catalunya. Aquest era GoXo, que es trobava ubicat a l'NH Collection Constanza de Barcelona. Després de només dos anys en funcionament, el restaurant abaixava definitivament les seves persianes, com es feia públic dissabte passat, 30 de desembre.
El motiu del tancament de GoXo
El xef, que compta amb tres estrelles Michelin i que ha estat nomenat el millor cuiner del món de l'any 2023, ja no té un restaurant a Barcelona. Així es publicava el 30 de desembre passat. I és que, segons han assegurat al mitjà Hule & Mantel, faria setmanes que estaria tancat al públic i tampoc no es podrien fer comandes a domicili.
Dabiz Muñoz es decidia a expandir el seu negoci fa tan sols dos anys a Barcelona, després de comptar amb diversos restaurants diferents, DiverXo, StreetXo, RavioXo o el mateix GoXo, a diferents ciutats d'Espanya.
No obstant això, en aquest final del 2023 es veia obligat a tancar, molt a desgrat seu. Tot i que no ha estat per la manca d'èxit del restaurant. I és que, segons apunta aquest mitjà, el tancament del GoXo a Barcelona es deuria a la ruptura del contracte entre el xef i la cadena hotelera NH, on es trobava ubicat el local.
Fa uns mesos també va sortir a la llum que el restaurant DiverXo ubicat a l'NH Eurobuilding de Madrid també abaixaria les seves persianes. Tot i això, en aquest cas serà només temporal. El local es traslladarà a la Finca, una urbanització de Pozuelo de Alarcón.
Ha estat obert només dos anys
L'aventura de Dabiz Muñoz a Barcelona només ha durat dos anys. L'octubre del 2021 obria GoXo, el seu primer i únic restaurant a Barcelona, que també compta amb locals a Madrid o Marbella.
Tot i això, va ser el 2020, any de la pandèmia, que va començar repartint menjar a domicili a través de Glovo. L'èxit feia que finalment es transformés en un local físic. Els primers dies, era considerable la cua que s'acumulava al restaurant, on el preu mitjà rondava els 30 euros.
Tot i la marxa de Dabiz Muñoz de Barcelona, podria significar un parèntesi i no un adeu definitiu. El 2022, hauria entrat en negociacions per col·locar un restaurant a l'Hotel Arts de la ciutat comtal, però finalment aquest no prosperava.
Més notícies: