Imatge de fons d'una administració de Loteries i una altra imatge d'una butlleta de l'Euromilions amb dues emoticones, d'un sobre amb euros i una altra d'una exclamacions
SOCIETAT

Pànic entre els que juguen a l'Euromillones: si et passa això, oblida't del premi

Encara que resultis guanyador d'un premi de l'Euromillones, no estiguis tan segur que arribaràs a cobrar-lo

L'Euromillones és un dels sorteigs més populars a Europa. Cada setmana milions de persones compren butlletes amb l'esperança de guanyar un premi milionari. Tot i això, hi ha situacions en què podries perdre el teu premi, fins i tot si has encertat els números guanyadors.

Els casos en què pots perdre un premi de l'Euromillones

No et preocupis, perquè avui t'expliquem en quins casos pots perdre un premi de l'Euromillones i què fer si perds el teu bitllet o està deteriorat.

1. Pèrdua de la butlleta

La butlleta és la prova física de la teva participació en el sorteig de l'Euromillones. Si perds la butlleta, no podràs reclamar el premi. És fonamental que guardis la teva butlleta en un lloc segur fins que es faci el sorteig i verifiquis els resultats.

Muntatge amb una imatge de fons de persones amb dècims de Nadal i una altra imatge d'un home trist

2. Butlleta deteriorada

Una butlleta deteriorada pot ser un problema. Si la butlleta està malmesa fins al punt que no es pot llegir la informació essencial, com els números jugats o el codi de barres, podries perdre el teu premi. És important moure la butlleta amb compte i evitar que es mulli, esquinci o taqui.

3. No reclamar el premi a temps

Cada sorteig de l'Euromillones té un termini específic per reclamar els premis i varia segons el país, però és generalment de 90 dies a un any. Si no reclames el teu premi dins aquest període, perdràs el dret de cobrar-lo. Assegureu-vos de verificar els terminis al vostre país i reclamar el vostre premi el més aviat possible.

4. Butlleta no validada

Perquè una butlleta sigui vàlida, ha d'haver estat comprada en un punt de venda autoritzat i estar registrada al sistema de l'Euromillones. Si la butlleta no ha estat validada correctament, no podràs reclamar el premi. Sempre compra les butlletes en llocs autoritzats i guarda el rebut de compra.

Què fer si perds la butlleta o està deteriorada

  • Contacta amb l'operador del sorteig: El primer que has de fer és contactar amb l'operador del sorteig de l'Euromillones al teu país. T'informaran sobre els passos a seguir i si hi ha alguna possibilitat de recuperar el teu premi.
  • Proporciona proves: En alguns casos, podries necessitar proporcionar proves addicionals per demostrar que ets el legítim guanyador. Això pot incloure el rebut de compra, fotografies de la butlleta abans que es deteriorés, o qualsevol altra documentació que recolzi el teu reclam.
  • Actua ràpidament: Com més aviat informis sobre la pèrdua o deteriorament de la butlleta, més grans seran les teves possibilitats de recuperar el premi. No esperis fins al darrer moment per actuar.
  • Consulta les polítiques locals: Les polítiques i els procediments poden variar segons el país. Consulta les regles específiques de l'Euromillones al teu país per obtenir informació detallada sobre com cal procedir en cas de pèrdua o deteriorament de la butlleta.

Jugar a l'Euromillones pot ser emocionant, però és crucial prendre precaucions per no perdre el premi. Guarda la teva butlleta en un lloc segur, tracta-la amb cura i reclama el teu premi a temps.

Si perds el teu bitllet o està deteriorat, contacta amb l'operador del sorteig com més aviat millor i proporciona totes les proves necessàries. Seguint aquests consells, augmentaràs les teves possibilitats de gaudir del teu premi sense contratemps.

➡️ Societat

Més notícies: