Una estàtua religiosa amb vestimenta elaborada i una corona adornada amb joies.
SOCIETAT

Santoral d'avui, diumenge 7 de juliol del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest diumenge, 7 de juliol de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda el copatró de Navarra

El Santoral de l'Església Catòlica recorda aquest diumenge un sant, primer bisbe de Pamplona, el culte del qual no va ser documentat fins al segle XII.

Qui va ser Sant Fermí, el Sant més important de diumenge, 7 de juliol?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Sant Fermí. Fill d'Eugenia i de Firmo, senador romà, va viure a Pamplona al segle III. El seu pare es convertí al cristianisme pel prevere Honesto qui s'encarregà també de l'educació de Fermí.

A l'edat de 17 anys el jove Fermí es va dedicar a predicar l'evangeli pels voltants. Amb 24 anys va ser consagrat bisbe.

Temps després va emprendre un viatge per terres gal·les que el va portar a predicar per Aquitània, Auvernia i Anjou. Es va assentar a Amiens, on es va dedicar a difondre la doctrina cristiana. La seva difusió va ser tan popular que també va ser nomenat bisbe de la ciutat.

Aquest fet el va fer guanyar l'enemistat de les autoritats oficials contràries al cristianisme, cosa que el va portar a la presó i més tard al martiri per decapitació.

La llegenda del Sant no va arribar a Pamplona fins al segle XII. El 1186, Pedro de París va traslladar a Pamplona una relíquia del cap de Sant Fermí.

Tot i que molts pensen que és el patró de Pamplona, el cert és que aquest títol l'ostenta Sant Saturnino. Sant Fermí és patró de Navarra, honor que comparteix amb Sant Francesc Xavier.

Fermí és un nom masculí d'origen llatí que significa 'ferm' i 'constant'. Actualment, 163 homes reben el nom en honor a Sant Fermí a Espanya.

Beat Carles Liviero

El beat Carles Liviero va ser un bisbe italià que va viure al segle XX. Va ser el fundador de la congregació de les Petites Esclaves del Sagrat Cor.

Retrat d'un home gran amb cabell canós i expressió seriosa.

Beata Maria Romero Meneses

La beata Maria Romero Meneses va ser una religiosa nascuda a Nicaragua que va viure al segle XX. Va pertànyer a l'Institut de Filles de Maria Auxiliadora i es va dedicar a la instrucció de les joves, especialment les pobres i marginades. Va difondre la devoció a l'Eucaristia i a la Verge Maria.

Una monja somrient amb ulleres i un crucifix al seu hàbit, estenent els braços mentre un colom vola a prop seu.

Altres Sants: el Santoral complet del diumenge 7 de juliol

El Santoral de l'Església Catòlica ens recorda a més la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Marc Ji Tianxiang
  • Sant Odó d'Urgell
  • Sant Pantè d'Alexandria
  • Sant Willibaldo de Dryopolis
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: