muntatge d'una carretera amb un cartell de trànsit de la C-66 amb errors otrogràfics
SOCIETAT

El cartell de trànsit de Catalunya que s'ha tornat viral per tres errades. Les veus?

Els tres errors que presenta aquest rètol de circulació han generat molt enrenou a les xarxes socials

Els cartells de trànsit serveixen, principalment, per guiar-nos mentre conduïm per la carretera. Per tant, han de ser fàcilment visibles per als conductors.

A més, han d'indicar de manera clara i concisa on ens dirigim. I, per descomptat, han d'estar correctament redactats. Malgrat això, no sempre és així. De vegades el contingut d'aquests rètols conté faltes ortogràfiques i gramaticals que no passen desapercebudes.

L'usuari de X, abans Twitter, @senyorfont ha fet una publicació en forma de fil exposant un d'aquests casos, que s'ha fet viral en aquesta xarxa social. En aquest post, Arnau Font, es queixa dels tres errors que conté un nou cartell de trànsit instal·lat a la carretera C-66 en sentit Girona. Al llarg del fil, l'usuari assenyala aquestes errades i les explica una per una.

"Fa uns dies em queixava que els cartells de trànsit estan molt mal fets. Doncs bé, aquesta setmana han instal·lat aquest, i bé... hi ha tres errors".

El fil exposa aquests tres errors en un cartell de trànsit

L'error més notori és, sens dubte, la posició incorrecta de l'accent a la lletra "o" de Palamós. El nom d'aquesta localitat catalana s'escriu amb accent tancat a l'última vocal de la paraula, però al rètol apareix redactada amb accent obert. Font es mostra incrèdul davant d'aquest greu error.

També, l'usuari es qüestiona per què el poble la Bisbal d'Empordà apareix abreujat com a "Bisbal. E", i no de la manera correcta: "Bisbal E.", amb el punt darrere de l'última lletra que seria la inicial de la paraula escurçada.

La darrera falta, encara que menys greu, es troba en un petit error de format en redactar la paraula Girona. Les lletres "r" i "o" presenten una mida més reduïda que la resta. De tota manera, encara que es tracti d'una equivocació lleu, no s'hauria de permetre en una senyalització de caràcter oficial.

En acabar la publicació, Font fa una breu reflexió sobre aquest succés. En aquesta reconeix que la responsabilitat d'aquests cartells recau sobre el Ministeri de Transports, ja que utilitza la normativa estatal. No obstant això, apel·la a la Generalitat perquè s'apliqui també la seva pròpia normativa i es faci de forma correcta.

Les reaccions a aquesta publicació no s'han fet esperar

Altres perfils d'aquesta xarxa social s'han mostrat d'acord amb ell i han expressat la seva contrarietat amb els fets que s'exposen.

"M'està costant quedar-me tranquil després de veure el cartell" reconeix un usuari. I el mateix Font respon: "Doncs imagina haver de veure'l cada dia per tornar a casa". "És un desastre i mira que en faig quilòmetres cada setmana. Qui dissenya els rètols no condueix, segur" afegeix una altra persona.

captura de pantalla dels tuits de @CarlesSanchezT i @senyorfont sobre el cartell mal redactat de la carretera C-66 direcció Girona

Aquesta crítica feia referència a una altra publicació passada del mateix Arnau Font, en què denunciava altres errors similars en diferents cartells de circulació. Aquestes queixes, juntament amb la reacció dels usuaris, podrien influir en les autoritats pertinents, amb l'objectiu de corregir aquestes errades i evitar-ne d'altres en un futur.

➡️ Societat

Més notícies: