Un cotxe travessant un toll d'aigua al mig d'una tempesta
SOCIETAT

Pluges abundants i refrescada: la borrasca que podria canviar el temps a Espanya

S'aproximen pluges a gran part del país

S'acosta un canvi en el temps que podria trencar la calor sufocant que ha estat dominant el país. S'acosta una borrasca a l'horitzó. Portarà pluges abundants i una baixada de les temperatures.

L'inusual bloqueig anticiclònic que ha estat atrinxerat al cel del nostre país podria donar pas a un canvi en el temps.

Tindrem pluges a la setmana del Pilar

L'arribada de la tardor ha provocat un canvi en el temps que permetrà recuperar els nivells d'aigua tan necessaris al nostre país. El Centre Europeu ha informat sobre la formació d'una borrasca que podria portar pluges a Espanya durant la setmana que ve. Casualment, coincidint per a les festivitats del Pilar.

Segons les dades proporcionades pel model del Centre Europeu, a principis de la setmana que ve es formarà una borrasca a l'oest de Portugal.

Aquesta borrasca, de certa profunditat, s'espera que es desplaci cap a la península Ibèrica dimecres. És important destacar que les prediccions meteorològiques sempre estan subjectes a canvis, aquest succés podria significar un canvi important en el temps.

Una de les conseqüències principals de l'arribada d'aquesta borrasca seria la possibilitat de pluges significatives a diverses regions del vessant atlàntic peninsular.

Dona subjectant un paraigua enmig d'un temporal de pluja i vent

Això inclou àrees que han estat experimentant un important dèficit hídric en els darrers mesos, cosa que ha afectat negativament l'agricultura, la ramaderia i el subministrament d'aigua potable. La notícia de possibles pluges abundants és sens dubte un motiu d'optimisme per a aquestes comunitats.

La calor ens abandona i arriba la pluja

Les darreres setmanes han estat testimoni d'una calor inusualment persistent a Espanya. Les temperatures han aconseguit nivells que normalment s'associen amb l'apogeu de l'estiu.

El bloqueig anticiclònic ha mantingut una subjecció ferma sobre la península, i ha generat una massa d'aire càlid que ha envoltat el país. A mesura que avançava la setmana, un front ha arribat a l'àrea cantàbrica, portant les pluges tan esperades. Sobretot, per a una regió que ha estat lluitant contra la sequera i la calor extrema.

A més de la pluja, s'espera que aquest front provoqui un acusat descens de les temperatures a l'extrem nord peninsular. Això marcarà l'inici d'un canvi en el temps que la setmana que ve s'estendrà per tot Espanya.

Tot i que la baixada de temperatures no serà tan significativa a la resta del país ni tindrà un gran recorregut, marca un primer pas cap a la normalització del clima. La població del nord podrà gaudir d'un respir de la calor. Mentre que en altres regions les temperatures es mantindran elevades, però potser no als nivells extrems que hem experimentat les últimes setmanes.

Tot i això, és important destacar que, malgrat aquest canvi, persistirà una anòmala calor en gran part del territori espanyol aquesta setmana. L'estabilitat atmosfèrica continuarà dominant i oferirà dies secs i assolellats que mantindran les temperatures elevades.

Durant els pròxims dies, s'espera que les màximes es mantinguin entre els 25 i els 30 graus a la majoria de les regions. Tot i que la borrasca pot portar un alleugeriment momentani, la calor encara no ha dit la seva última paraula.

➡️ Societat

Més notícies: