Una delegació de l'Agència Tributària i al cercle una pantalla de pantalla del web d'Hisenda
SOCIETAT

La pàgina d'Hisenda que et diu de quant hauria de ser el teu IRPF el 2024

Hisenda s'ha proposat ajudar els treballadors perquè triïn la retenció d'IRPF més adequada als seus salaris

Hisenda s'ha proposat resoldre un dels grans dubtes a què s'enfronten molts treballadors. En concret, conèixer la retenció d'IRPF que s'ha de treure de la nòmina. Per això, l'òrgan estatal posa a disposició dels ciutadans una calculadora a través de la qual obtindran el percentatge a aplicar.

El més desitjable seria comptar amb un IRPF especialment baix, que ronda el 0%. D'aquesta manera la quantitat a guanyar de salari mensual seria més alta. Però el problema arribaria a l'hora de presentar la declaració de la renda.

Seria el moment de passar comptes amb Hisenda i el més probable és que l'impost a abonar fos especialment elevat. Tot el que no s'hagi aportat amb anterioritat caldrà incloure'l a la renda del següent exercici.

Perquè la nostra butxaca no se'n ressenti tant, l'adequada seria anar pagant a poc a poc l'IRPF intentant ajustar-ho al percentatge adequat. D'aquesta manera, quan arribi la campanya de la declaració ens tocarà pagar molt poc o fins i tot potser ens sortirà a tornar.

El simulador d'Hisenda per calcular l'IRPF de la nòmina

Hisenda ha posat en marxa un simulador web a través de la Seu Electrònica de l'Agència Tributària. Introdueix una sèrie de canvis pensant en les novetats fiscals del 2024.

Imatge de la web de l'Agència Tributària per calcular l'IRPF de les nòmines
Imatge de la web de l'Agència Tributària amb les dades que cal completar | Agencia Tributaria

A aquesta pàgina sol·licitaran el compliment d'una sèrie de dades personals, la situació familiar i laboral. També el reconeixement d'alguna discapacitat.

Al marge esquerre es localitzen els diferents apartats d'aquesta calculadora. Podran completar-se els membres de la família a càrrec i les dades econòmiques. En aquesta darrera qüestió caldrà ajudar-se de les darreres nòmines per introduir el sou brut de l'any.

També és possible incloure altres reduccions i despeses del treballador com ara la mutualitat dels funcionaris el pagament a la Seguretat Social.

Tot això ens permetrà accedir a la darrera pàgina, on ens apareixerà el tipus de retenció aconsellable per part d'Hisenda. D'aquesta manera, si seguim les indicacions de l'Agència Tributària, no caldrà pagar gaire en presentar la declaració.

En color blau destaquen el tipus de retenció aplicable que cal triar, així com la quantitat a retenir de les nòmines a l'any. Recorda que per efectuar aquesta modificació en el sou només ho has de comunicar a l'empresa i ells s'ocuparan de fer l'ajust pertinent.