Muntatge amb una persona amb papers i una calculadora i el logotip de l'Agència Tributària
SOCIETAT

Hisenda avança per sorpresa la declaració de la Renda el 2024: el dia que comença

El termini per presentar la declaració de la Renda arrencarà a principi d'abril i es prolongarà fins a l'1 de juliol

Hisenda sorprenia recentment els contribuents amb un important canvi al calendari de la declaració de la Renda. La campanya de l'IRPF començarà uns dies abans del previst, en concret el 3 d'abril. Això suposa un avenç de vuit dies respecte a l'any anterior.

Des d'aquesta data, els ciutadans ja podran consultar els seus esborranys en línia i fins i tot presentar la declaració per Internet. Per tant, aquell que vulgui treure's de sobre aquest tràmit podrà fer-ho ja durant aquesta primera setmana d'abril.

Hisenda dóna les dates per a l'atenció telefònica i presencial

Una altra data assenyalada en vermell al calendari d'Hisenda és el 7 de maig. Aquest dia s'iniciarà l'atenció telefònica per fer la declaració. Una mica més de temps hauran d'esperar els contribuents que optin per fer-la presencialment.

L'atenció a les oficines de l'Agència Tributària arrencarà el 3 de juny. En aquest sentit, cal destacar que l'habitual era que el termini de presentació s'allargués fins a l'últim dia hàbil de juny. Aquest any, el dia 30 cau de diumenge, per la qual cosa van optar per ampliar la data fins al dilluns 1 de juliol.

Això sí, com sol ser habitual, la recomanació d'Hisenda és que aquesta gestió no es deixi per a l'últim moment. Sempre hi pot haver algun inconvenient d'última hora que ens impedeixi fer-la i que ens deixaria sense presentar el document. L'incompliment de terminis ens portaria a ésser sancionats.

Calendari de la Campanya de la Renda

DatesPresentació i cites prèvies
Del 3 d'abril al 1 de juliol del 2024Presentació per internet de les declaracions
Del 29 d'abril al 28 de juny del 2024Sol·licitud de cita per fer la declaració per telèfon
Del 7 de maig a l'1 de juliol del 2024Període perquè l'Agència Tributària faci la declaració per telèfon
Del 29 de maig al 28 de juny del 2024Sol·licitud de cita per fer la declaració presencialment
Del 3 de juny a l'1 de juliol del 2024Període en què Hisenda confecciona les declaracions presencialment a les seves oficines

Quan demanar cita prèvia

Hi ha una dada de què estan molt pendents els ciutadans. I són les dates a partir de les quals es pot sol·licitar la cita prèvia per ser atesos per telèfon o a les oficines d'Hisenda. És obligatori comptar-hi si volem ser atesos per funcionaris de l'Agència Tributària.

El 29 d'abril s'obre el termini per sol·licitar citació per confeccionar la declaració per telèfon. Per fer-la presencialment a les oficines d'Hisenda caldrà esperar fins al 29 de maig. Totes dues es poden demanar fins al 28 de juny.

Els números per concertar cita són el 91 535 73 26, 901 12 12 24, 91 553 00 71 i 901 22 33 44.

L'any passat la campanya de la Renda es va tancar amb gairebé 23 milions de declaracions presentades. Això va suposar un 3,9% més respecte al 2022.