Muntatge amb una persona subjectant el retrovisor interior d´un cotxe amb la mà i un cercle amb la palanca del mateix retrovisor
SOCIETAT

La desconeguda palanca del cotxe que ajuda molt a conduir de nit: molt útil

Si actives aquest botó, podràs evitar que un altre cotxe t'enlluerni

Quan agafem el volant a la nit, sabem que les dificultats per conduir són més grans que a plena llum del dia. La manca d'il·luminació provoca que puguem tenir algun contratemps, tot i que ja hàgim encès els llums del nostre vehicle.

La veritat és que és complicat abastar tot el nostre camp de visió quan la visibilitat no és tan bona com voldríem. Però podem fer ús d'un botó del cotxe, potser desconegut per a molts, que us ajudarà a conduir en condicions de baixa il·luminació.

Quan conduïm de nit cal tenir els cinc sentits posats al volant, i un dels perills que tenen més por els conductors és el dels enlluernaments. Aquests venen provocats pels fars d'altres vehicles quan estan regulats de manera incorrecta.

El botó del cotxe que desconeixies i t'ajudarà a conduir de nit

Però més enllà del que puguin fer els altres, podem minimitzar el risc de patir un accident gràcies a un botó eficaç. Si ens fixem a la base del mirall retrovisor interior, podem trobar un botó com si fos una petita palanca, que pot tenir moviment longitudinal o transversal.

L'únic que has de fer per activar-lo és accionar-lo en una direcció o una altra per conèixer quina és la segona posició.

Muntatge amb el retrovisor interior d'un cotxe i un cercle amb un detall detall de la palanca posterior del mateix retrovisor
Tocant aquesta petita palanca del teu retrovisor, evitaràs que els cotxes del darrere t'enlluernin | Getty Images

Si voleu evitar que us enlluerni un cotxe en plena nit, activeu aquest botó

Gràcies a aquest botó, podeu fer efectiva la funció antienlluernament del mirall retrovisor interior. Així, podràs conduir sense que el cotxe que circula just darrere teu reflecteixi els teus ulls i pugui encegar-te.

També et pot interessar: La Guàrdia Civil alerta de l'estafa de la trucada amb la qual estafen a molts

Amb aquest botó premut, el nostre retrovisor varia la seva posició per desviar aquest reflex i que no ens molesti. Per tornar a l'estat inicial només heu de prémer aquest interruptor novament. L'efecte que realitza aquest botó del cotxe és semblant al de portar unes llunes tintades al cotxe.

Per acabar, cal deixar clar que en alguns cotxes aquest tipus de funció és automàtica. En alguns turismes, l'esmentat retrovisor interior porta una fotocèl·lula que s'activa amb la llum i enfosqueix de forma immediata el mirall per evitar aquesta llum tan penetrant.