Muntatge amb un agent de la Guàrdia Civil d'esquena i un cercle amb unes mans fent servir un telèfon mòbil
SOCIETAT

'Et cobraran': La Guàrdia Civil alerta de l'estafa de la trucada perduda a tot Espanya

El cos de policia ha alertat de l'última estafa que els delinqüents estan fent servir

Són molts els fraus i les estafes que es cometen a través del telèfon mòbil i, per això, hem d'estar molt pendents dels consells que ens dona la Guàrdia Civil. I no només d'ells, també de les alertes sobre les estafes que es produeixen relacionades amb els telèfons mòbils. Aquesta és, sens dubte, una de les modalitats preferides dels que volen robar els nostres diners de la manera més vil.

Avui ens centrarem en aquelles estafes que tracten sobre una misteriosa anomenada perduda. El gest habitual que fa una persona quan li arriba una trucada i rep dos o tres tons al telèfon, és veure quin número li ha trucat. Però vet aquí l'error que no hem de cometre en cap cas.

No tornis la trucada perduda perquè "et cobraran", alerta la Guàrdia Civil

Els estafadors busquen fer una trucada de tot just un parell de tons perquè no tinguis temps d'agafar-la i, així, els tornis la trucada més tard. Estem parlant d´uns números de telèfon que provenen de fora d´Espanya. Per això, en cas que truquem, ens cobraran una tarifa extra que pot ser molt elevada.

L'engany rau en què els estafadors guanyaran un elevat percentatge de la tarifa que cobren a la víctima. I, fins i tot, podrien rebre una quantitat extra si la víctima està al telèfon durant uns minuts.

Per això, la Guàrdia Civil s'ha posat a treballar i ha volgut avisar tots els ciutadans d'aquesta perillosa estratègia per estafar-nos a través de la xarxa social X. És cert que la Benemèrita va detectar aquest frau fa temps i va posar el focus en una llista de números de telèfon als quals era millor no trucar per evitar mals majors.

També us pot interessar: La DGT avisa d'un altre intent d'estafa aquests dies

Evita trucar a alguns números amb prefixos internacionals

L'assumpte és que la Guàrdia Civil deixa molt clar que no has de fer ni cas a aquests números que porten els prefixos següents. Són el 355 d'Albània, 225 de Costa d'Ivori, 233 de Ghana i 234 de Nigèria.

Cal apuntar que aquests són els prefixos més habituals que se solen observar en aquest tipus de trucades fraudulentes. Hi ha altres prefixos internacionals que també solen ser usats per a aquest tipus d'estafes.

No et perdis aquesta notícia: L'estafa del paquet fals que et pot arruïnar

Els ciberdelinqüents sempre estan fent tot el possible per intentar confondre i enganyar els ciutadans. Per això la Benemèrita fa una funció vital en aquests casos tan sensibles i que poden passar desapercebuts per a molts.