Una parella revisa un full amb un fons de bitllets d'euro

SOCIETAT

Homes o dones? El Banc d'Espanya aclareix qui entén millor de diners

El Banc d'Espanya realitza una enquesta on es desvetllen importants diferències de coneixements entre homes i dones

El Banc d'Espanya s'ha proposat de conèixer qui entén més de diners, si els homes o les dones. Per això va desenvolupar una enquesta de competències financeres on s'analitzen els coneixements i les actituds en matèria econòmica dels adults.

Es van fer una sèrie de preguntes sobre inflació, tipus d'interès compost i diversificació del risc. I els resultats extrets d'aquest estudi donen a entendre que els homes saben més de finances. O almenys van donar més respostes correctes.

El Banc d'Espanya destaca que el 58% dels homes consultats van encertar en les respostes, davant del 48% de les dones. Per tant, hi ha una diferència de 10 punts percentuals. Es manté, a més, l'avantatge que hi havia a l'enquesta del 2016, quan se situaven al 56% i al 46%, respectivament.

El Banc d'Espanya revela les causes d'aquesta diferència

L'organisme regulador detecta com hi ha una certa bretxa de gènere en aquest àmbit. L'associen sobretot a respostes del tipus "no sap" que ofereixen moltes dones. Suposen un 16% les que contesten així, davant del 9% dels homes.

Però la diferència s'escurça considerablement quan s'analitza els resultats de respostes incorrectes. El percentatge és del 34% entre elles, mentre que el dels homes és del 32%.

Hi ha un altre element que destaquen des del Banc d'Espanya en aquesta comparació. Els homes mostren una percepció dels coneixements molt més alta que les dones. El 10% creu que sap de finances força o molt, mentre que el 42% estima que els seus coneixements resulten molt baixos o força baixos.

En el cas d'elles, els percentatges es queden al 6% i al 52%, respectivament. Per això s'aprecia també com compten amb una menor confiança en els seus sabers.

Conclusions de l´Enquesta de Competències Financeres 2021

HomesDones
Respostes correctes58%48%
Respostes incorrectes32%34%
Respostes contesta "No ho sap"9%16%

El Banc d'Espanya facilita eines per ampliar coneixements

El Banc d'Espanya ofereix als ciutadans una sèrie d'eines perquè en millorin els coneixements financers. Tenen habilitada una pàgina amb diferents iniciatives i activitats pensades per ampliar-los. D'alguna manera, amb això es pretén que puguin adoptar unes decisions més adequades amb les finances.