Noia preocupada mirant el mòbil i l'oficina de l'Agència Tributària darrere

SOCIETAT

Avís substancial dels tècnics d'Hisenda sobre la declaració de la Renda

Pren nota dels documents a conservar quan presentis la declaració de la Renda, per si Hisenda te'ls demana en els pròxims anys

Estem poc més d'un mes perquè arrenqui la nova campanya de la declaració de la Renda, corresponent a l'any fiscal 2023. Serà el 3 d'abril quan s'iniciï el termini de presentació dels contribuents espanyols, que finalitzarà el pròxim 1 de juliol.

La veritat és que després de retre comptes a Hisenda, hem d'anar amb molt de compte. El fisc ens deixa clar que hem de guardar els documents i justificants dels moviments econòmics del 2023. Almenys durant uns anys.

Hem de complir això perquè Hisenda ens podria sotmetre a una inspecció i hauríem d'aportar qualsevol dada que ens demanin de les últimes declaracions de la Renda.

Ens poden demanar alguns papers fins quatre anys després

A més del 3 d'abril, hi ha altres dates significatives a la Campanya de la Renda, com el 7 de maig, quan es pot començar a presentar la declaració de forma telefònica. I des del 3 de juny de manera presencial. Alhora, el 26 de juny serà el darrer dia perquè els contribuents que els surti a ingressar, triïn domiciliar aquest pagament en compte.

Com dèiem, a partir de l'1 de juliol del 2024 s'haurà acabat aquest termini fixat. Però compte, perquè haurem de guardar tots els documents relacionats sobre la Renda fins quatre anys més tard, l'1 de juliol de 2028.

Apunta els documents que et podria sol·licitar Hisenda

La normativa vigent marca que aquests justificants s'han de tenir en un lloc segur fins quatre anys per poder ser presentats en cas que ens ho requereixin. A continuació, us informem de quins són els papers que heu de conservar durant aquest temps perquè no tinguis problemes amb Hisenda, segons publica Infobae.com.

  • Certificats que ha remès el banc amb informació fiscal
  • Aportacions fetes als plans de pensions
  • Rendiments de les inversions
  • Certificat de retencions de l'IRPF que aporta l'empresa
  • Comprovants relacionats amb donatius a organitzacions i rebuts que justifiquen deduccions fiscals

Aquest termini comença a transcórrer a partir de l'endemà de finalitzar el termini legal per presentar la Renda 2024. En aquest cas, en caure el dia 30 de juny en diumenge, es pot presentar la Renda fins al dilluns 1 de juliol.

I per tant, no podem perdre de vista aquests arxius fins a aquesta mateixa data del 2028. L'excepció d'aquest termini radica si hem rebut una notificació d'Hisenda o bé hem fet una declaració complementària. En aquest cas, es començaria de zero el termini de quatre anys des de la interrupció.

Alhora, el termini seria superior a quatre anys en el cas de documentació sobre la compra de propietats immobiliàries (escriptures, factures i impostos). O sobre l'amortització de mobiliari per a propietats de lloguer.

➡️ Societat

Més notícies: