Imatge de fons d'una persona operant en un caixer, juntament amb altres imatges de diversos agents de policia i una altra imatge d'un dispositiu per a targetes posat en un caixer

SOCIETAT

Avís de la Policia a la gent gran: nova estafa a l'hora de treure diners del caixer

Si aprecies un dispositiu estrany al caixer quan vagis a treure diners, posa't en alerta perquè podrien robar-te

La Policia ha estat atenta una vegada més a les xarxes socials per avisar d'una nova estafa que està creixent al nostre país. Una que està relacionada amb el robatori de dades en caixers automàtics. En aquest cas, l'avís s'ha produït per part del subinspector de la Policia Nacional, Alfredo Perdiguero, a través de les xarxes socials.

Estem parlant d'última estafa que tracta de la clonació de les targetes mitjançant un dispositiu que es col·loca als caixers. Concretament, s'ubica al lloc on s'introdueixen les targetes. A través de X, Perdiguero avisava totes aquelles persones, especialment les persones grans, que hagin de treure diners en un caixer.

"Ull. Si arriben a anar a un caixer i veuen aquest dispositiu, no posin la targeta allà. No és de la xarxa, és una nova forma de clonar targetes", va exposar Perdiguero els últims dies.

La Policia alerta els grans per la clonació de targetes al caixer

L'estafa en qüestió rau en la tècnica de l'skimming. Aquest dispositiu farà que els delinqüents puguin robar les dades de la targeta bancària, sense que ens n'adonem. Aquest missatge d'Alfredo Perdiguero s'ha fet viral i ja arriba a més de 640.000 visualitzacions, a més d'haver estat compartit més de 4.000 vegades.

Alhora, des del bloc del Banc d'Espanya, també han alertat d'aquesta nova estafa en expansió al nostre país. I expliquen quin és l'objectiu d'aquests ciberdelinqüents. El que aconsegueixen és obtenir les dades de la banda magnètica de la targeta en superposar una mena de copiadors a la part exterior del caixer.

El millor consell en un caixer per evitar que et robin les dades de la targeta

Molt de compte perquè el dispositiu amb què ens volen robar les dades de la targeta pot ubicar-se a la ranura per on s'introdueix la targeta. O bé a la part inferior. Resumint, cal anar amb peus de plom perquè aquesta estafa et pot arruïnar la vida si et roben tots els estalvis de cop.

El millor consell per evitar caure en aquestes estafes és mirar sempre bé el caixer abans d'introduir-hi la targeta. Si veiem algun element sospitós, haurem de canviar de caixer i avisar tant l'oficina bancària com denunciar davant de la policia aquest fet.

➡️ Societat

Més notícies: