Muntatge de fotos d'una persona amb rostre pensatiu i, de fons, els nens de San Ildefons col·locant les boles del sorteig de Nadal; al costat, la imatge d'un dècim de loteria en blanc amb interrogants vermells
SOCIETAT

Els números de la Loteria de Nadal que no hauries de comprar: gairebé mai toquen

En tota la història de la Loteria de Nadal hi ha 15 terminacions en què mai ha acabat el desitjat 'Gordo'

La Loteria de Nadal és el sorteig més famós de l'any al nostre país. Cada mes de desembre, milions de persones somien a guanyar el 'Gordo' i canviar de vida per sempre. Tot i això, no tots els números tenen la mateixa sort.

I és que hi ha números 'maleïts' a la Loteria de Nadal que, històricament, han tingut menys sort. Tot i que la loteria és un joc d'atzar i tots els números se suposa que tenen la mateixa probabilitat de sortir, hi ha alguns que semblen estar destinats a no guanyar mai

Els números 'maleïts' del 'Gordo' de Nadal: aquestes 15 terminacions no han tocat mai

Aquests números maleïts han estat analitzats al llarg dels anys i s'ha observat que poques vegades són premiats. En definitiva, en tota la història de la Loteria de Nadal no han estat gaire afortunats amb el 'Gordo'.

Muntatge amb una imatge de fons de l'administració de Loteria Doña Manolita i dues imatges més, una d'una dona sorpresa i una altra d'un dècim de Nadal

Segons les dades facilitades per Loterías y Apuestas del Estado, el 'Gordo' de Nadal mai no ha acabat en 09, 10, 21, 25, 31, 34, 41, 42, 43, 51, 54, 59, 67, 78 i 82. Això no vol dir que no puguin sortir en el futur, però sí que molts jugadors prefereixen evitar-los.

A més dels números específics, també hi ha terminacions que han estat menys afortunades en els sorteigs de la Loteria de Nadal. Les terminacions són els darrers dígits d'un nombre i poden ser un factor important a l'hora de triar un dècim.

Terminacions menys premiades a la Loteria de Nadal

Pel que fa a la darrera xifra menys premiada, l'1 és la terminació menys premiada, amb només 8 ocasions. El 2 ha sortit en 13 ocasions, mentre que el 9 ho ha fet en 16 ocasions.

La mà d'un home assenyalant un dècim de la Loteria de Nadal

I insistim, es dona per fet que tots els números tenen la mateixa probabilitat de sortir al sorteig. No obstant això, si ets supersticiós o prefereixes no arriscar-te, pots optar per evitar aquests números i terminacions.

Com escollir el teu número de la Loteria de Nadal

Tot i que hi ha números i terminacions que han estat menys afortunats en la història de la Loteria de Nadal, tots els números tenen la mateixa probabilitat de sortir al sorteig. Si decideixes evitar els números maleïts, fes-ho, i et recomanem seguir aquests consells que et serviran per triar el teu número de la Loteria.

  • Confia en la teva intuïció: De vegades, triar un número que t'agradi o que tingui un significat especial per a tu pot ser la millor opció.
  • Diversifica les teves opcions: Si compres diversos dècims, escull números amb diferents terminacions per augmentar les teves possibilitats de guanyar.
  • No us obsessioneu: Recordeu que la Loteria de Nadal és un joc d'atzar. Gaudeix del procés i no et preocupis gaire pels números maleïts.
➡️ Societat

Més notícies: