Imatge de fons d'una oficina d'Hisenda amb una altra imatge d'un bitllet de 200 euros i dues emoticones, una interrogant i una cartera amb bitllets
SOCIETAT

L'avís que acaben de llançar sobre les devolucions de la declaració de la Renda

No et preocupis si Hisenda encara no t'ha tornat els diners de la declaració del 2023: hi ha un motiu

Fa una mica més de dues setmanes que començava a caminar una nova Campanya de la Renda, en aquest cas, la corresponent a l'any fiscal 2023. L'obligació de milions de contribuents és presentar quins han estat els seus ingressos fiscals i tenen de temps fins dilluns que ve, 1 de juliol.

Per sort per a milions d'espanyols, aquesta declaració de la Renda els surt a tornar. Per això Hisenda els ha d'abonar una quantitat concreta després d'haver rendit comptes al fisc. El més normal és que aquest termini no s'allargui gaire.

La raó d'Hisenda per la qual no ha abonat la devolució de la Renda 2023

No sol trigar més de 48 hores en molts casos, però de vegades les devolucions triguen més del previst. Sobretot quan estem parlant d'imports elevats que Hisenda no vol deixar passar de revisar correctament. A més, quan la quantitat a tornar és més alta, cal advertir que Hisenda té un termini màxim per emprendre aquestes devolucions.

Aquest marge és de sis mesos des que finalitza el termini per presentar les declaracions de la Renda, el pròxim 1 de juliol. O bé des del dia de la presentació de la declaració si aquesta es va presentar fora del termini estàndard. Per això, podem dir que l'Agència Tributària pot fer aquestes devolucions fins a l'últim dia d'aquest any 2024.

Hisenda té 6 mesos de termini per tornar l'IRPF

Què passa si en aquest termini de temps Hisenda no ens torna els diners si la declaració ha sortit a tornar? Ens hauria d'abonar igualment els interessos de demora sorgits entre el dia que va finalitzar el termini (31 de desembre), fins que es produeix la devolució.

Perquè això tingui lloc, haurem de tornar a demanar la devolució de la Renda. Un cas que ocorre per norma general, quan es presenta aquesta declaració amb números diferents dels que maneja Hisenda. L'Agència Tributària ha de confirmar aquestes dades i l'esperada devolució de la Renda es pot allargar més del previst, segons la quantia.

Per exemple, si sobrepasseu els 3.000 € de devolució, els terminis d'abonament es poden endarrerir més del que podem arribar a pensar. Però, finalment, obtindrem la devolució tan desitjada de l'IRPF.

➡️ Societat

Més notícies: