Imatge de fons d'una oficina d'Hisenda, amb el logotip, al costat d'una altra imatge d'un home parlant per telèfon mentre fa servir un ordinador
SOCIETAT

L'avís d'Hisenda sobre els comptes per ingressar la devolució de la renda

Hisenda dona l'opció de canviar l'IBAN del vostre compte a través d'uns senzills passos a la seva web

La Campanya de la Renda 2023 va arrencar el 3 d'abril passat i ho va fer, com de costum, amb alguns dubtes entre els contribuents. Tot i que l'Agència Tributària sempre ofereix facilitats per presentar la declaració de la Renda, hi ha temes que deixen més dubtes que altres. Un té relació amb la informació que oferim quan la declaració ens surt a tornar.

En aquest cas, ens referim a una vegada que has revisat la declaració, quan veus que a l'esborrany t'apareix una quantitat que Hisenda t'haurà de tornar. A més, aquest avís també és vàlid si ens surt a pagar el fisc. Així i tot, apareix l'opció d'escollir com vols que es faci el pagament, els terminis i l'IBAN del compte perquè et facin aquesta transferència.

Si vols canviar l'IBAN perquè t'ingressin la devolució de la Renda, atent

A partir d'aquí només has de signar i presentar la declaració de la Renda i esperar que sigui efectiu l'ingrés o molt millor, la devolució que et faci hisenda. Això si, què passa si després de realitzar tots els tràmits i presentar-la, ens adonem que hem de canviar l'IBAN?

Doncs bé, per solucionar aquest problema l'Agència Tributària ens ho explica clarament a la seva pàgina web. Només hauràs d'entrar a 'Servei de tramitació d'esborrany/declaració (Renda WEB)' i confirmar si aquest canvi que desitges es pot fer des de 'Serveis Disponibles'.

  • Si surt a tornar: si no s'ha executat l'ordre de transferència, en entrar a 'Modificar compte IBAN de devolució', pots modificar tot el que vulguis
  • Si surt a ingressar: has d'entrar a 'Consulta de domiciliació'. Si encara no es va efectuar aquesta ordre, estàs fora de perill i pots triar altres formes de pagament. Així mateix, també és útil l'apartat 'Domiciliacions-consulta, revocació, rehabilitació o rectificació del compte de domiciliació' dins de l'apartat 'Totes les gestions'

Per fer aquest canvi, és obligatori utilitzar una d'aquestes 4 opcions

Així mateix, Hisenda informa que per fer qualsevol mena de canvi amb la forma d'ingrés o devolució de la declaració de la Renda, heu de fer servir una d'aquestes opcions:

  • Clau
  • Número de referència
  • DNI electrònic
  • Certificat electrònic

Un valuós consell que ofereix Hisenda és abans de fer de manera precipitada la declaració de la Renda, fixa't bé en tots i cadascun dels seus apartats. Especialment, per no haver de modificar res a posteriori, cosa que sempre resulta molesta en un tràmit tan dens com la declaració.

➡️ Societat

Més notícies: