Imatge de fons d´una persona pagant en un datàfon amb targeta, una altra d´una dona amb gest de preocupació i una imatge d´un moneder amb bitllets d´euros
SOCIETAT

Els bancs avisen del primer que cal fer, si perds o et roben les targetes

Després de la pèrdua o sostracció de la targeta, és vital reaccionar ràpidament per evitar l'acció dels lladres

Les targetes de crèdit són els instruments de pagament més utilitzats des de fa anys per milions de persones. En concret, al nostre país un 63% de la població té almenys una targeta de crèdit. Així ho apunta l'Enquesta de Competències Financeres del Banc d'Espanya.

Per desgràcia, aquest ús generalitzat de les targetes de crèdit fa que els lladres ho puguin tenir més fàcil per robar. De fet, sempre busquen la manera de poder tenir una via d'entrada per robar els nostres diners a través d'aquestes targetes.

El pas imprescindible a dur a terme després de la pèrdua o el robatori d'una targeta

Per exemple, cal tenir molta cura quan es produeix la pèrdua d'una targeta o després de ser víctima d'un robatori. El més important és minimitzar el risc que la puguin fer servir els lladres d'una manera fraudulenta i robar-nos el que és nostre. Per això, cal trucar al banc en qüestió per bloquejar la targeta com més aviat millor.

Des de Legálitas expliquen a La Razón que també és urgent interposar la pertinent denúncia davant de la policia. Alhora, aconsellen que la víctima ofereixi detalls sobre el dia en què va passar aquesta situació i a quina hora es va bloquejar la targeta.

Això resulta efectiu per si el lladre de la targeta de crèdit aconsegueix fer alguna compra amb ella, ja que es podria reclamar que ja estava bloquejada.

Els bancs aclareixen on anar quan es produeix el robatori d'una targeta

En cas que no s'hagués fet la denúncia en qüestió, el propietari de la targeta s'haurà de fer càrrec dels primers 50 euros de despesa.

Imatge de fons d'un agent de la Policia i una altra d'una persona amb una targeta a la mà comprant per internet

Els experts exposen també que, després d'interposar la denúncia la policia, el banc de la persona afectada haurà de tornar aquests càrrecs fraudulents. Això sí, ho haurà de fer si no hi ha hagut un ús il·legítim de la targeta.

Estem parlant que a la targeta de crèdit vingui escrit el número PIN o que a la bossa o moneder es trobi un paper amb la clau en qüestió, llisquen. En resum, el més aconsellable només que la persona s'adoni que li han robat o ha perdut la targeta de crèdit és bloquejar-la ràpidament.

➡️ Bancs ➡️ Societat

Més notícies: