Muntatge amb persona en caixer automàtic amb bitllets a la mà i cercle groc amb logo de l'OCU
SOCIETAT

Els diners que l'OCU recomana tenir en un compte bancari: ni més ni menys

Hi ha d'haver prou quantitat per fer front a qualsevol imprevist que ens pugui sorgir en el moment menys pensat

Tenir un compte al banc s'ha convertit en una cosa imprescindible per a qualsevol tràmit que duguem a terme. No obstant això, ens sorgeixen molts dubtes sobre la quantitat de diners que hi ha d'haver.

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) recomana que la quantia que dipositem a les entitats no sigui especialment elevada. Es tracta que hi hagi un cert equilibri i que ajustem la xifra a estalviar la situació personal de cadascú.

Aquesta entitat indica que no és aconsellable tenir molts diners al banc, però tampoc reduir-los a una quantitat mínima. Tot dependrà dels ingressos que tinguem, així com de les despeses. En funció d'això, es podrà destinar cada mes una certa quantitat a l'estalvi.

Tenir tres mesos de salari al banc

Des de l'OCU proposen que el capital que es dipositi al banc es pugui utilitzar en qualsevol instant per assumir qualsevol mena d'imprevist. És el cas, per exemple, d'una avaria del cotxe o una reforma urgent a l'habitatge.

Estimen que una bona xifra podria ser “l'equivalent a tres mesos del teu salari”. Per tant, si una persona ingressa al mes 1.700 euros, els estalvis que caldria acumular al compte haurien de ser 5.100 euros aproximadament.

Com recuperar els diners en cas de fallida

Un altre dels advertiments que fan des d'aquest organisme fa referència a la distribució dels estalvis. Convé que els diners que es tinguin es reparteixin entre diverses entitats, sobretot quan es tractin d'imports força elevats.

Aquest avís es produeix sobretot pensant en la possibilitat que hi pugui haver una fallida per part del banc. Aquestes companyies no tindrien prou capacitat per assumir totes les obligacions i pagaments. Però el Fons de Garantia de Dipòsits assegura un màxim de fins a 100.000 euros per titular.

Això suposa que si compten amb 70.000 euros en un compte, estarien prou protegits. Però no passaria el mateix si el dipositat puja a 120.000 euros, per exemple. En aquest cas, només es recuperaria fins a 100.000 euros. Per això l'OCU aconsella "repartir els estalvis en diverses entitats" quan superin els 100.000 euros.