Dona sorpresa i mà obrint calaix de nevera amb verdures
SOCIETAT

Els 5 aliments que recomanen guardar fora de la nevera

Alguns aliments es conserven molt millor fora de la nevera que dins, però a l'hora de guardar-los sempre sorgeix el dubte

Són moltes les ocasions en què tenim dubtes de si alguns aliments han d'anar dins o fora de la nevera. I la majoria de vegades, en cas de dubte, els aliments acaben dins del frigorífic. Tanmateix, això és un gran error.

Alguns aliments, com el pa, les patates i els tomàquets, poden perdre la textura i el sabor si es refrigeren. La humitat i el fred poden alterar la qualitat dels aliments.

I el mateix passa amb algunes fruites com són els plàtans o pinyes, ja que aquests necessiten madurar a temperatura ambient per desenvolupar el seu sabor complet i la seva dolçor.

Però ara gràcies al compte d'Instagram @realfooderss, podem saber 5 aliments amb què sempre sol sorgir el dubte que s'han de guardar fora del frigorífic perquè aquests es conservin millor.

Els aliments que no es recomana guardar a la nevera

1. Les llimones

La humitat del frigorífic pot causar que la closca s'estovi i que el sabor es vegi afectat. Un cop collides les llimones, no cal ser madurades com si passa amb altres fruites, per això l'ideal és guardar-les a temperatura ambient. A més, gràcies a la seva closca gruixuda que exerceix de barrera protectora es mantenen durant molt de temps en perfecte estat.

2. Els alls

Tendeixen a deteriorar-se més ràpidament en un ambient humit, com el que es troba dins la nevera. La humitat fa que els alls es podreixin o desenvolupin floridura més ràpidament. Per això, el que és recomanat és guardar-los en un lloc fresc i sec.

3. Les pomes

Aquest és un altre dels productes amb què més dubtes sol sortir. Si guardem les pomes a la nevera, perden la textura cruixent i fresca, així com part del seu sabor. A temperatura ambient, les pomes conserven millor la seva textura i sabor característics.

4. El pebrot

El fred de la nevera pot afectar la textura i el sabor d'aquest aliment, fent-lo més tou i menys saborós. A temperatura ambient, els pebrots mantenen millor la frescor, textura cruixent i sabor característic.

A més, si els pebrots encara no estan completament madurs, emmagatzemar-los fora de la nevera permet que continuïn el procés de maduració de manera més natural.

5. Els tomàquets

Com hem comentat abans, el seu sabor es pot veure deteriorat. A més, els tomàquets refrigerats tendeixen a tornar-se farinosos.

I emmagatzemar-los fora de la nevera permet que el procés de maduració continuï de manera més natural i uniforme. Els tomàquets immadurs continuaran madurant gradualment i es consumiran quan assoleixin el seu punt òptim de maduresa.

➡️ Societat

Més notícies: