Novetats de Sanitat sobre l'alerta alimentària per un marisc contaminat a Espanya
Molts consumidors han estat alertats de la presumpta presència de Salmonella en unes nècores congelades, però finalment ha resultat ser una falsa alarma
L'alarma entre els consumidors espanyols per la presència de nècores en mal estat procedents d'Irlanda ha estat tot un xoc. I és que ha deixat intranquils aquells que van comprar un tipus de marisc cuit i congelat, fa poc més d'un mes.
El 24 de novembre passat, les autoritats de la Comunitat Autònoma de Madrid van notificar un fet preocupant a l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN). Ens referim a un principi de cautela per Salmonella en nècores de Pescanova, lot 40.224 i amb data de caducitat abans del final d'octubre del 2024.
La veritat és que l'AESAN va dur a terme diferents anàlisis del lot objecte de l'alerta i, finalment, les autoritats de la Xunta de Galícia han arribat a una conclusió. Una que, sens dubte, alleuja notablement els nombrosos consumidors d'aquest tipus de nècores de la coneguda marca Pescanova.
L'AESAN pren una decisió després de l'alerta per presència de Salmonella en nècores congelades
Fa unes quantes hores, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha comunicat "la retirada de l'alerta per presència de Salmonella en aquestes nècores (Ref, ES2023/306)". Amb tot, "després de les investigacions i anàlisis realitzades, tots han resultat conformes". I s'ha determinat que “no hi ha raons per justificar que el producte pugui suposar un risc per a la salut de la població”.
"Per això, s'ha procedit a retirar l'alerta i a comunicar-ho a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), per a coneixement de tots els punts de venta". Així deia la nota de premsa que ha publicat a la seva pàgina web l'AESAN, que pertany al Ministeri de Consum del Govern d'Espanya.
Després de tots els esdeveniments que van acabar amb final feliç, no hi ha problema a consumir aquest tipus de nècores en cap cas. Si encara tens algun tipus de dubtes, només has d'anar a la teva peixateria més propera i comprar unes ben fresques per celebrar la nit de Cap d'Any de la millor manera. La forma més típica de preparar-les és coent-les en aigua i aquí et deixem un petit post perquè no et perdis cap detall.
Més notícies: