Muntatge amb la cara del xef Pepe Rodríguez i un cercle amb el tàrtar de carrabiners que elabora el mateix cuiner
SOCIETAT

Pepe Rodríguez et porta el millor entrant de marisc per triomfar la nit de Cap d'Any

Amb aquest plat de la mà del xef Pepe Rodríguez, sorprendràs tots els teus convidats l'última nit de l'any

Cap d'Any és una de les vetllades més especials, i com a tal, mereix que la celebrem amb un menú que estigui a l'altura. Per això, el reconegut xef Pepe Rodríguez té l'entrant perfecte amb què triomfaràs segur.

Es tracta ni més ni menys que un tàrtar de carrabiners. I és que quina ocasió millor que aquesta per preparar aquesta delicatessen de marisc de la mà d'un dels millors cuiners del territori.

El tartar de carabineros de Pepe Rodríguez | Receta paso a paso con MARTA DE MASTERCHEF 6

Ingredients per al tàrtar de carrabiners de Pepe Rodríguez

Ingredients per a 2 persones

INGREDIENTQUANTITAT
Carrabiners frescos4 - 6 unitats
Salsa PerrinsUna cullerada sopera
TabascMitja cullerada sopera
Gingebre7 lànimes
Vinagre10 ml
GelificantUn pessic
Escabetxa1 pot
Xalota1 unitat
WasabiUna culleradeta
Oli d'olivaUn rajolí
Oli de gira-sol100 ml
Poma1 unitat

Els passos que segueix Pepe Rodríguez per preparar el tàrtar

1. Extreure el suc dels carrabiners

Afegeix-hi un rajolí d'oli d'oliva verge extra en una paella perquè es vagi escalfant a foc mitjà. Mentrestant, agafa el gingebre, raspa'l amb l'ajuda d'una cullera per treure-li la pell, talla unes 7 làmines i afegeix-les a la paella.

A continuació, separa els caps dels carrabiners i, quan comenci a bullir, llença-les a la paella al costat del gingebre. Deixa que s'impregnin amb l'oli abans d'esclafar-les perquè deixin anar el suc.

2. Tallar els carrabiners

Agafa l'altra part dels carrabiners, és a dir, el cos, i treu l'intestí fent un dissimulat tall longitudinal. Seguidament, talla els carrabiners a trossets molt petits.

3. Colar el suc dels caps

Amb l'ajuda d'un bol i un colador, recull el suc que han deixat anar els caps a la paella i reserva'l per més tard.

4. Fer la compota de poma

La compota és molt senzilla de preparar. Per fer-la, agafa una poma i treu-li la part central. Després, posa-la al microones durant uns 5 minuts a màxima potència.

Un cop llesta, només has de pelar-la i triturar-la. A la compota afegeix-hi una culleradeta de wasabi i fica la barreja en una màniga pastissera. Reserva-la per al moment de l'emplatat.

5. Gelificar l'escabetx

És el moment de texturitzar l'escabetx de perdiu. Agafa un pot d'escabetx i fica-ho en un got de batedora. Afegeix-hi el vinagre, l'oli de gira-sol i un pessic de gelificant. Ja pots triturar la barreja!

6. Preparar el tàrtar

Posa en un bol els carrabiners picats i afegeix el suc dels seus caps, una escalunya picada, una cullerada de salsa Perrins i mitja cullerada de Tabasco. Barreja-ho fins que quedin tots els ingredients ben integrats.

7. Hora d'emplatar!

Si vols que el teu plat quedi idèntic al que prepara Pepe Rodríguez, no has de passar per alt l'emplatat d'aquest. Amb l'ajuda d'una cullera, posa-hi una mica de salsa gelificada i arrossega-la.

Arriba el moment d'afegir el tàrtar, pots ajudar-te amb un motlle o simplement posar-lo al teu gust. Seguidament, talla la punta de la màniga pastissera i afegeix-hi dos o tres punts de compota de poma al costat. Per decorar, hi pots afegir unes tires fines de gingebre i llest.