Muntatge amb una persona agafant un carretó en un supermercat i un cercle amb el paquet de nècores congelades de la marca Pescanova
SOCIETAT

Alerta alimentària per la presència de Salmonel·la en productes d'aquesta popular marca

AESAN recomana evitar el consum del producte contaminat i insta a tornar-lo al supermercat adquirit

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) ha advertit d'una nova alerta per la presència de Salmonel·la en els productes de la coneguda marca Pescanova. Segons detalla el comunicat emès per l'organisme, el bacteri s'ha detectat en nècores cuites congelades procedents d'Irlanda.

Tota la informació s'ha notificat a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), i s'ha traslladat a les autoritats sanitàries de Madrid.

Així mateix, la cadena distribuïdora del producte afectat ha avisat els seus clients mitjançant cartells informatius a les seves botigues, pregant-ne una devolució immediata.

Aquest producte de la marca Pescanova pot contenir Salmonel·la

L'alerta alimentària no s'estén a tots els productes de la marca Pescanova. Com hem esmentat, el producte afectat pel bacteri rep el nom de “Nècora cuita ultracongelada”.

Més concretament, es tracta del lot número 40224, amb data de caducitat "Fi del 10/2024". Aquestes són les dades del producte contaminat en qüestió:

  • Nom del producte (en etiqueta): Nècora cuita ultracongelada
  • Nom de marca: Pescanova
  • Número de lot: 40224
  • Data de caducitat: Fi del 10/2024
  • Temperatura: congelat

Muntatge amb el passadís a l'interior d'un supermercat de fons, i el pack de nècores cuites congelades de la marca Pescanova
El producte afectat de Pescanova rep el nom de "Nècora cuita ultracongelada" | Pexels, Pescanova

Segons recull el comunicat d'AESAN, el producte s'ha distribuït íntegrament en establiments de la cadena de supermercats FROIZ i al seu franquiciat Mercamas. Així mateix, les comunitats autònomes que afecta són Galícia, Comunitat de Madrid, Castella-la Manxa i Castella i Lleó.

La informació s'ha notificat a les autoritats de les zones territorials anteriors esmentades amb la finalitat de verificar la retirada dels productes dels supermercats.

AESAN recomana abstenir-se de consumir el producte

Des de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària, aconsellen les persones que disposin del producte infectat a casa seva, que s'abstinguin d'ingerir-lo.

Així mateix, en cas d'haver-ho consumit i presentar alguna malaltia o símptoma relacionat amb la salmonel·losi, es recomana als afectats acudir a un centre mèdic.

Els principals símptomes compatibles amb la salmonel·losi són la descomposició estomacal, sigui diarrea o vòmits, episodis de febre i mal de cap. Les malalties poden aparèixer entre 6 hores i 72 hores després d'haver ingerit l'aliment contaminat.