Muntatge amb l'esquena d'un agent de la Guàrdia Civil i un cercle amb el comunicat que ha publicat el cos de seguretat a la xarxa social 'X'
SOCIETAT

'No piquis': la Guàrdia Civil alerta de la nova estafa amb què estafen molts

La Benemèrita posa el focus en una estafa relacionada amb la vacuna de la Covid


La Guàrdia Civil ha tornat a posar en alerta tots els ciutadans després de detectar un nou frau relacionat amb el 'phishing'. Una estafa on els ciberdelinqüents desitgen accedir a les nostres dades personals mitjançant un fitxer maliciós amb l'objectiu que el descarreguem.

La Guàrdia Civil s'ha fet ressò al compte de 'X' d'aquest delicte del qual ha informat puntualment l'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI) a la seva pàgina web.

"Alerta si reps un correu electrònic que suplanta el Ministeri de Sanitat informant d'una dosi extra de la vacuna Covid-19 i t'ofereixen descarregar un document". "No piquis, el link descarrega un arxiu que conté un fitxer maliciós", deia el cos del missatge de la Benemèrita.

Alerta de la Guàrdia Civil sobre una estafa relacionada amb la vacuna de la Covid-19

A més, la Benemèrita ha adjuntat un fitxer on podem veure aquest suposat missatge que t'envien a través del correu electrònic fraudulent. Un correu electrònic que has d'ignorar perquè, en cas contrari, la teva seguretat pot estar amenaçada de manera greu.

L'OSI recomana, en cas de rebre un correu d'aquest tipus i haver descarregat aquest fitxer maliciós, dur a terme una desinfecció del dispositiu seguint alguna pauta concreta. Per exemple, has de passar l'antivirus que tinguis instal·lat per intentar desfer-te d'aquest fitxer que et pot complicar la vida.

Per si no n'hi hagués prou, l'Oficina de Seguretat de l'Internauta ens dona una sèrie de consells perquè no caiguem al parany dels ciberdelinqüents. I així podrem evitar que ens robin les nostres dades més sensibles.

I el que seria encara més greu, robar-nos certes contrasenyes o números de comptes que podrien acabar amb el nostre compte bancari buidat.

Consells per no caure al parany del 'phishing'

Recomaneu no obrir correus d'usuaris desconeguts, no contestar aquests missatges ni enviar informació personal. Així mateix, hem de tenir molta cura en descarregar fitxers a SMS, WhatsApp o xarxes socials, encara que siguin de contactes coneguts. A més, és important tenir sempre actualitzat el sistema operatiu i l'antivirus.

En cas de dubte, és recomanable posar-se en contacte amb l'organisme implicat, amb les Forces i els Cossos de Seguretat de l'Estat o amb l'Oficina de Seguretat de l'Internauta.

➡️ Societat

Més notícies: