Muntatge amb una imatge de fons d'un bombo de la Loteria de Nadal amb una altra imatge d'un dècim de Loteria amb el número tapat i una interrogant davant i una altra imatge d'un home amb gest de sorpresa
SOCIETAT

Els 5 mites de la Loteria de Nadal que molts encara es creuen: no facis ni cas

Al llarg dels anys, en relació amb el sorteig de Nadal s'han dit moltes coses i algunes són mentida

La Loteria de Nadal és un dels sorteigs més desitjats pels espanyols. Cada any, al mes de desembre, milions de persones somien guanyar la Grossa i que les seves vides canviïn per sempre.

Tot i això, al voltant d'aquest sorteig tan popular, hi ha molts bulls que s'han anat transmetent de generació en generació.

Descobreix els 5 mites de la Loteria de Nadal que potser desconeixies

En aquest article, desmentim alguns dels mites més comuns sobre la Loteria de Nadal i t'expliquem la realitat darrere seu.

1: "Els números lletjos tenen menys probabilitats de guanyar"

Un dels mites més estesos és que els números lletjos tenen més probabilitats de ser premiats a la Loteria de Nadal. La realitat és que tots els números tenen les mateixes probabilitats de sortir. El sorteig és completament aleatori, i cada número té la mateixa oportunitat de ser el guanyador.

2: "Comprar dècims en administracions famoses augmenta les possibilitats de guanyar"

Moltes persones creuen que comprar dècims a administracions de loteria famoses, com Doña Manolita a Madrid, augmenta les possibilitats de guanyar. Això, però, no és cert.

Imatge de l'administració Doña Manolita a Madrid a 14 de novembre de 2022

La probabilitat de guanyar és la mateixa independentment d'on es compri el dècim. La fama d'aquestes administracions és perquè venen una gran quantitat de dècims. I per tant, és més probable que algun dels clients resulti premiat.

3: "Els números de certes províncies tenen més sort"

Algunes persones creuen que els números de certes províncies tenen més sort. Tot i això, no deixa de ser un mite. La probabilitat de guanyar és la mateixa per a tots els números, sense importar de quina província provinguin. La Loteria de Nadal és un sorteig completament aleatori, i la sort no discrimina per ubicació geogràfica.

4: "Si un número ha sortit premiat abans, no tornarà a sortir"

Algunes persones pensen que si un número ha estat premiat en el passat, és poc probable que torni a sortir. Això és completament fals.

La Loteria de Nadal és un sorteig aleatori i cada número té les mateixes probabilitats de sortir a cada edició, independentment de si ha estat premiat abans.

5: "És millor comprar dècims en grup per augmentar les possibilitats de guanyar"

Comprar dècims en grup és una pràctica comuna, però no augmenta les probabilitats de guanyar. El que sí que fa és repartir el risc i el premi entre més persones.

Si el dècim és premiat, el premi es divideix entre tots els participants del grup. És una manera de compartir la il·lusió i, en cas de guanyar, també el premi.

La Loteria de Nadal està envoltada de mites i creences populars que, majoritàriament, no tenen fonament. És important recordar que el sorteig és completament aleatori i que tots els números tenen les mateixes probabilitats de guanyar. Així que, si decideixes participar-hi, fes-ho amb il·lusió i sense deixar-te portar per aquests mites.

➡️ Societat

Més notícies: