Els nens de la Residència de Sant Ildefons, Ángel Abaga Elebiyo canta premis i Luis Alcides Paniagua canta número, durant el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal 2023 al Teatre Reial de Madrid, a 22 de desembre de 2023, a Madrid
SOCIETAT

Surten a la llum els mites ocults de la Loteria de Nadal: et sorprendran

Hi ha nombroses creences que envolten el sorteig més important de l'any a Espanya per a milions de jugadors

Cada any, milions de persones compren dècims amb l'esperança de guanyar la famosa Grossa de la Loteria de Nadal. Tot i això, al voltant d'aquest sorteig han sorgit molts mites curiosos.

En aquest article, t'expliquem alguns dels més estranys i sorprenents. La Loteria de Nadal està envoltada de creences que, encara que no tenen base científica, formen part de la màgia i tradició d'aquest sorteig.

Descobreix els principals mites al voltant de la Loteria de Nadal

El més important és gaudir del moment i, qui sap, potser la sort et somriu aquest any. Repassarem cinc d'aquests mites o creences perquè els tinguis en compte.

1. Comprar el dècim en una administració "de sort"

Un dels mites més estesos és comprar el dècim en una administració que ja ha repartit premis augmenta les possibilitats de guanyar. Moltes persones fan llargues cues a llocs com Doña Manolita a Madrid o La Bruixa d'Or a Sort, creient que aquests llocs són més afortunats. Tot i això, la realitat és que totes les administracions tenen les mateixes probabilitats de vendre un dècim guanyador.

2. Els números baixos tenen més sort

Un altre mite popular és que els números baixos tenen més probabilitats de ser premiats. Algunes persones prefereixen comprar dècims amb números que comencen per 0 o 1, pensant que són més afortunats.

Fotomuntatge amb una foto del sorteig de Nadal amb els nens de Sant Ildefons de fons i una rodona vermella amb la celebració d´un primer premi de la Loteria de Nadal

Tot i això, les estadístiques demostren que tots els números tenen les mateixes possibilitats de guanyar en el sorteig de la Loteria de Nadal.

3. Guardar el dècim en un lloc especial

Hi ha qui creu que guardar el dècim en un lloc especial, com a sota del matalàs o a la cartera, pot atraure la sort. Fins i tot hi ha persones que segueixen rituals específics, com no deixar que ningú en toqui el dècim. Tot i que aquests hàbits poden donar tranquil·litat, no influeixen en el resultat del sorteig.

4. Compartir el dècim augmenta la sort

Compartir un dècim amb amics o familiars és una pràctica comuna. Alguns creuen que en compartir les probabilitats de guanyar augmenten. La realitat és que compartir no canvia les probabilitats, però sí que permet repartir l'alegria (i el premi) en cas de guanyar.

5. Els números acabats en 5 són més afortunats

Molts jugadors prefereixen els números que acaben en 5, pensant que són més afortunats. Tot i que és cert que el número 5 ha sortit més vegades que altres en la història del sorteig, això no garanteix que torni a sortir. Cada número té les mateixes probabilitats de ser premiat.

Característiques especials de la Loteria de Nadal

La Loteria de Nadal té algunes característiques que la fan única. Per exemple, el sorteig se celebra cada 22 de desembre i és conegut per la seva durada, ja que es pot estendre per diverses hores. A més, els premis estan molt repartits, cosa que permet que moltes persones resultin guanyadores.

Una altra característica especial és la "Grossa", el premi més gran del sorteig. Aquest premi pot canviar la vida dels afortunats guanyadors. A més, hi ha altres premis importants com el segon i tercer premi, així com les pedregues, que són premis menors però molt nombrosos.

➡️ Societat

Més notícies: