Muntatge amb una imatge de fons d'un home recollint bolets al bosc amb una cistella plena i una altra imatge d'una cistella de vímet plena de bolets
SOCIETAT

Els 5 millors llocs per collir bolets a Espanya el 2023: mai fallen

Els amants dels bolets destaquen alguns racons del país

A Espanya comptem amb molts racons on poder collir bolets per després poder preparar-los a la cuina. Això sí, entre els millors llocs per fer aquesta recollida en destaquen cinc, segons experts en la matèria.

On collir bolets aquest any a Espanya: els 2 millors llocs

Un dels millors llocs del nostre país per anar a bolets és la Comarca de Solsonès, a Catalunya. El conjunt d'aigües subterrànies que té aquest lloc, unit al seu clima, propicien l'aparició d'una gran quantitat d'aquests fongs anualment. En efecte, allà poden trobar-se des de negretes fins a rovellons passant per múrgoles, pebrassos i llenegas, entre altres.

Així mateix, un altre dels millors enclavaments del nostre país per emprendre la tasca que ens ocupa és la Serra Nord de Sevilla. En aquest enclavament, concretament als municipis de Cazalla o Constantina, hi predominen bolets com les criatures i els faisans de jara. Aquests últims, coneguts també com a josefines, són una varietat molt sol·licitada pels paladars més exquisits.

Altres 3 racons fantàstics per recollir bolets aquest 2023

No només a Catalunya o a Andalusia hi ha bones àrees per collir bolets, també existeixen en altres punts de la geografia d'Espanya. N'és una bona mostra el Parc Micològic Ultzama, enclavat a Navarra. Més de 800 tipus de fongs diferents són els que es poden trobar en aquest lloc, que és un referent a nivell nacional.

Diem que és un referent no només per les varietats que presenta sinó perquè es treballa a favor de la micologia. Així, es fan tota mena d'activitats per ensenyar aquesta disciplina, per estimar-la i per protegir l'entorn natural alhora.

Encara n'hi ha més. Un quart destí perfecte per als apassionats de collir bolets és el Racó d'Ademús, a la Comunitat Valenciana. Els seus boscos i el riu Bohílgues fan que proliferin multitud d'espècies diferents.

També et pot interessar: La possible data en què baixarà el preu de l'oli d'oliva

Entre les varietats més habituals i protagonistes del lloc, però, hi ha els bolets de card, els rovellons, les barbudes i els bolets closca. Amb totes elles, els habitants de la zona preparen rics guisats i plats tradicionals com les patates en brou o els remenats.

Espera, doncs, com t'anunciem al titular, hi ha un cinquè racó perfecte per collir bolets a Espanya aquest any. I aquest no és altre el Parc Natural de Gorbeia, enclavat al País Basc. S'hi poden trobar i recollir-se, sobretot, els coneguts com a ceps edulis, especialment a la zona de la fageda d'Altube.

Sense cap dubte, aquests cinc enclavaments són un autèntic paradís per als apassionats de la micologia. Encara que afortunadament al nostre país hi ha més espais que també permeten gaudir-ne.