El president de Mercadona, Juan Roig, posa a l'acte on ha informat sobre la situació actual i futura dels 5 components de Mercadona
SOCIETAT

2024, l'any en què Juan Roig pot fer història més enllà de Mercadona

L'empresari Juan Roig té una data marcada al calendari: 1 de gener de 2024, dia en què València podria entrar a la història gràcies al president de Mercadona

Juan Roig és conegut per ser el president de Mercadona i per ser reservat. Conscient de la seva figura, mesura molt bé les seves aparicions públiques i només parla en comptades ocasions. Fa unes setmanes feia una excepció i trencava el silenci per fer una promesa: donar un milió d'euros a qui bati una marca mundial

No és cap broma: Juan Roig donarà aquesta xifra de la seva butxaca si algú supera l'actual rècord del món de marató. Només amb una condició, que sigui a la marató de València, que se celebrarà l'1 de desembre del 2024. Falta, doncs, gairebé un any, però la crida ja està feta i Juan Roig ha volgut mostrar el seu valencianisme amb una curiosa promesa.

Se sap poc de la vida privada de Juan Roig més enllà de la seva família i la seva història d'èxit com a empresari. Se'n coneix l'amor per la Comunitat Valenciana i la voluntat de convertir-la en un pol industrial i tecnològic. Roig exerceix d'empresari, de valencià i no dubta a exigir al poder polític el corredor del Mediterrani i respecte a les empreses que generen riquesa.

És un dels millors exemples de l'home d'èxit lligat a una ciutat, comunitat. I la marató de València n'és un exemple més del seu compromís. El 3 de desembre passat va aprofitar que se celebrava la marató per fer la promesa de cara a aquest 2024. "Una de les il·lusions és somiar que aquí es bati el récord i sé que algun dia ho tindrem", deia Juan Roig aquell dia.

"Volíem que després de les Falles fos l'esdeveniment més important de la ciutat i n'estem satisfets. Aquí no hi ha recomanats, es nota la cultura de l'esforç, aquí un lluita contra un mateix i és preciós", afegia.

Muntatge de Juan Roig i la part exterior d'una botiga Mercadona

La data al calendari de Juan Roig

La marató de València del 2024 ja té la millor publicitat possible. El rellotge és ara mateix en 2 hores i 35 segons. L'atleta Kevin Kiptum va aconseguir la marca a la marató de Chicago del 2023. El curiós del cas és que Kiptum només té 23 anys i ha corregut a la seva vida tres maratons, una d'elles la de València.

L'objectiu de Juan Roig és que ell pugui ser a València l'1 de desembre del 2024 i aconseguir el rècord del món. Pagarà a qui ho aconsegueixi un milió d'euros, cosa assequible per a qui té 1.300 milions de fortuna. Comença el compte enrere.

➡️ Societat

Més notícies: