Muntatge amb l'exterior d'una botiga de Carrefour i tres cercles amb productes de les marques Doritos, Lay's i Pepsi
SOCIETAT

Els 18 productes que ja no podràs comprar a Carrefour pròximament

La cadena francesa ha pres la decisió d'acabar la relació comercial amb l'empresa PepsiCo, distribuïdora de marques com Lay's, Doritos o Pepsi

Fa tot just un parell de setmanes, ens assabentàvem de la dràstica decisió presa per Carrefour. I és que la cadena francesa anunciava el final del contracte amb l'empresa distribuïdora PepsiCo a causa d'un augment "inacceptable" dels preus.

Un acte determinant per al seu negoci, ja que això suposa la fi de la venda d'un centenar de productes a les seves botigues. Entre ells, hi ha marques molt conegudes com ara Lay's, Doritos o Pepsi.

I no es tracta d'una broma. Aquesta mesura ja s'està aplicant a les més de 9.000 botigues que la cadena té repartides per França, Espanya, Itàlia i Bèlgica. Un fet que podem apreciar a la pàgina web espanyola de la cadena, on ja han desaparegut tots els productes vetats.

Carrefour veta els productes de PepsiCo de les botigues

Els clients van acollir la notícia de manera totalment inesperada, després que Carrefour col·loqués cartells explicatius en algunes de les botigues a França. S'hi indicava la fi de la seva amistat amb PepsiCo a causa dels alts preus que suposa la venda dels seus productes.

En aquest sentit, la multinacional francesa acusa l'empresa distribuïdora d'implementar un augment progressiu dels preus i, alhora, disminuir les quantitats als envasos. Una pràctica que ja apliquen altres companyies i que es coneix com a “reduflació”.

La tensió entre les dues parts a l'hora de negociar els preus ha estat la gota que fa vessar el got, segons exposa un dels portaveus de la cadena, Michel-Edouard Leclerc.

El mateix detallava a l'emissora France Info que PepsiCo reclamava increments d'entre el 6% i el 10%. En alguns casos aquesta xifra arribava al 20%, en un moment en què Carrefour busca tot el contrari per mantenir contents els clients.

PepsiCo assegura que van ser ells els que van decidir trencar la relació comercial

Davant les acusacions, PepsiCo no s'ha quedat de braços plegats, deixant clar que els que han trencat el contracte han estat ells. "Lamentablement, Carrefour ha caracteritzat erròniament la cadena d'esdeveniments", confirmava un portaveu de la companyia distribuïdora en exclusiva Wall Street Journal.

"Davant la falta d'acord sobre un nou contracte, deixem de subministrar Carrefour a finals d'any, cosa que sabien que podia passar. Esperem que puguem acordar els termes aviat", concloïa el mateix portaveu.

Aquesta és la llista de productes que ja no trobaràs a Carrefour

El que és una realitat, és que a Carrefour ja no hi trobaràs productes procedents del fabricant PepsiCo. Aquí tens el llistat complet de tots els articles que aviat no estaran a la venda a les botigues.

 • Lay's: Lay's Al Punt de Sal, Lay's Camperoles, Lay's Vinagreta, Lays Cheese&Onion, Lay's Paprika, Lay's Mediterrànies Clàssiques, Lay's Pollastre Rostit, Lay's Gourmet Sal, Lay's Gourmet Corte Fino, Lay's Gourmet Corte Fino, Lay's Gourmet met Filet de Vedella Brasejat i Ceba Caramel·litzada, Lay's Gourmet Pebrot Vermell Rostit a la Llenya, Lay's Al Forn Sal, Lay's Al Forn Herbes Provençals, Lay's Al Forn Paprika, Lay's Al Forn Recepta Camperola, Lay's 3D'S Buzles Cons de Blat de moro Sabor Formatge, Lay's 3D's Bugles Cons de Blat de moro i Bocabits.

 • Doritos: Doritos Tex-Mex, Doritos BBQ, Doritos Chilli Pepper, Doritos Dippas, Doritos Bits sabor a BBQ, Doritos Salsa Nacho Cheese i Doritos Salsa Suau.

 • Ruffles: Ruffles Pernil, Ruffles Original, Ruffles York'això, Ruffles Hot Dog, Ruffles Smoky BBQ i Ruffles Ketchup.

 • Matutano: Cocktail Al Forn, Anacards Torrats Al Forn, Festucs Al Forn amb Sal, Cacauets Torrats al Forn Sal i Mel, Matupipas amb Sal i Matumix BBQ.

 • Cheetos: Cheetos Pelotazos, Cheetos Rizos, Cheetos Sticks, Cheetos Colla, Cheetos Gustosines, Cheetos Favorits, Cheetos Palomitos i Cheetos Giants Cheese.

 • Sunbites: Sunbites al Toc de Sal Marina, Sunbites amb Sabor a Cheddar i Ceba Caramelitzada, Sunbites Sour Cream i un Toc de Pebre i Sunbites MIX Fruits Secs i Passa.

 • Santa Ana: pomes de terra clàssiques.

 • Chipicao: Chipicao Mini Croissants Cacau, Chipicao Mini Croissants Vainilla, Chipicao Maxi Croissants Cacau, Chipicao Maxi Croissants Vainilla i Chipicao Original.

 • Quaker Cruesli: Quaker Cruesli Xocolata, Quaker Cruesli Fruits Secs, Quaker Cruesli Fruita, Quaker Flocs d'Avena, Quaker Granoles Civada Cruixent Baies de Goji i Aradans, Quaker Granoles Civada Cruixent Nous Selectes i Quaker Granola amb Civada.

 • Alvalle: Gaspatxo original Alvalle, Gaspatxo Selecció de Temporada amb Tomàquet Rosa & Negre PET, Gaspatxo Suau Sense Cogombre Alvalle, Gaspatxo Gourmet amb Ametlles Alvalle, Gaspatxo Andalús Alvalle, Salmorejo Alvalle, Salmorejo Selecció de Temporada amb Tomate.

 • Pepsi: Pepsi, Pepsi Light, Pepsi Max, Pepsi Max a la Lima i Pepsi MAX Zero Cafeïna.

 • 7UP: 7UP i 7UP Free.

 • KAS: KAS Taronja, KAS Llimona, KAS Zero Taronja, KAS Zero Llimona, KAS Poma, BitterKAS, BitterKAS Zero i Blue Tonic.

 • Rockstar: Rockstar Original, Rockstar Green Apple, Rockstar Killer Mandarin, Rockstar Guava, Rockstar Refresh Maduixa Lima, Rockstar Refresh Sandía Kiwi, Rockstar Zero i Rockstar Canyem/Hemp.

 • Aquafina

 • LIPTON: Lipton Zero Llimona, Lipton Zero Préssec i Lipton Te Verd Sabor A Menta Lima.

 • Gatorade: Gatorade Cool Blue.

 • Aquarade: Aquarade Limón i Aquarade Taronja.